De Vitrine

Bouw samen met De Kernmeesters verder aan jouw bedrijvige kern

Werk jij aan concrete acties binnen een bedrijvige kern? En wil je daarbij beroep doen op de kennis en expertise van ervaren dienstverleners of andere gemeenten? Schrijf je dan voor 12 april in voor de collectieve leertrajecten van de Kernmeesters.

In 2023 en 2024 worden in totaal 12 begeleidingstrajecten aangeboden volgens 12 thema's die belangrijk zijn binnen het concept van de bedrijvige kern. De eerste zes begeleidingstrajecten worden dit voorjaar nog opgestart. Het gaat om volgende thema's:

  1. Doorvertalen van het DNA van de kern in (city)marketing, publiek domein en producten 
  2. Kerninrichting en -geleiding 
  3. Leefbare kernen langs de steenweg 
  4. Leegstand aanpakken (globale aanpak en instrumentenmix) 
  5. Verweving van economische activiteiten in de kern (inclusief mix, leegstand) 
  6. Een gemeentelijke vastgoedstrategie voor het aanpakken van de leegstand 

Per begeleidingstraject worden maximaal 10 deelnemers toegelaten om voldoende interactie en opvolging te garanderen. Deelname aan deze collectieve leertrajecten is gratis voor jouw stad of gemeente. We vragen wel enig engagement vanuit het lokaal bestuur om actief deel te nemen aan de verschillende sessies en de begeleiding op maat. Dit hoeft niet geformaliseerd te zijn in een beslissing van het college van burgemeester en schepenen of de gemeenteraad maar een groot draagvlak is aangewezen. 

Alle informatie over de collectieve leertrajecten kan je op de infopagina terugvinden.

Wil je meteen inschrijven? Klik dan hier.

De Kernmeesters 

De Kernmeesters is een multidisciplinair team van ervaren deskundigen onder leiding van CityD-WESIDEA Consult en Blue Ocean Company/Tweeperenboom. Ook experten van OMGEVINGMINTSupermoon en Rasschaert Advocaten maken deel uit van het consortium. Ze werden aangesteld door VLAIO om de bedrijvige kernen in Vlaamse steden en gemeenten verder mee uit te bouwen. 

Bij vragen of nood aan bijkomende uitleg, kan je De Kernmeesters een mail sturen: binnenzonderbellen@dekernmeesters.be 

 

Delen:

Jouw mening:
0
0
0
0