Wijzigingen aan Europese onderzoeks- en innovatiesteun: een overzicht

Het Digital Europe programma (2021-2027) richt zich op de digitale transformatie van de EU en zal bijdragen aan de implementatie van de Digital Single Market-strategie. Er worden nieuwe oproepen verwacht op 4 juli 2024. Op 1 juli organiseert NCP Flanders een webinar over de voorwaarden. Meer info hier: Digital Europe upcoming calls - info.

De oproep 2024 voor het Milieu- en klimaatprogramma LIFE werd gelanceerd op 18 april 2024 (deadline september 2024). Voor meer informatie kan je terecht op de website van CINEA.

Op 8 maart 2024 organiseert FOD Economie in samenwerking met NCP Flanders, EWI en andere organisaties, de EDF Infodag in de Koninklijke Militaire School in Brussel in het kader van de komende oproepen van het European Defense Fund (EDF). Inschrijven kan tot uiterlijk 1 maart 2024. Meer informatie in het nieuwsbericht van NCP Flanders.

Op 21 november werden nieuwe oproepen in het kader het programma Digital Europe gelanceerd. Werk jij voor een instelling voor hoger onderwijs, een onderzoekscentrum of een innovatieve onderneming dat digitale technologieën ontwikkelt? Schrijf je dan in voor de Digital Skills online infodag op 12 december 2023 (9u30 tot 16u), georganiseerd door het uitvoerend agentschap HaDEA.

Er werden 12 nieuwe projectoproepen gelanceerd in het EU4Health programma. Dit programma staat open voor zowel kmo’s als grote ondernemingen, onderzoeksinstellingen, overheden en universiteiten die gezondheidsgerelateerde projecten willen realiseren. De nieuwe oproepen richten zich op belangrijke thema's binnen de gezondheidszorg, waaronder toegankelijke gezondheidszorg, geestelijke gezondheid, niet-overdraagbare aandoeningen, kanker en medische hulpmiddelen. Indienen kan tot 17 oktober 2023. Wie meer info wil kan dit vernemen op de online infosessie van 30 juni die European Health and Digital Executive Agency (HaDEA) organiseert.