Wijzigingen aan Steunmaatregelen door steden en gemeenten (coronavirus)

Kalmthout voorziet een tweede Kalmthoutse beschermingspremie voor de ondernemingen in haar gemeente die het Vlaams Beschermingsmechanisme 6 of 7 van VLAIO toegekend kregen. Zelfstandigen in hoofdberoep (of gelijkgestelde zelfstandigen in bijberoep) krijgen € 300. Zelfstandigen in bijberoep ontvangen € 150. Zie Kalmthoutse beschermingspremie > zie Tweede Kalmthoutse beschermingspremie.
Gewijzigd op
In Leuven kunnen kleine ondernemingen steun aanvragen voor investeringen in digitalisering, opleidingen en projecten rond ondernemerscollectieven. De steun is er voor de sectoren handel, horeca, particuliere diensten alsook ondernemingen die taxidiensten aanbieden. Aanvragen kan nog tot 30 juni 2021. Indien er nog budget beschikbaar is wordt er een tweede oproep gelanceerd van 1 september tot 1 november 2021. Zie Corona: Subsidie voor handel, horeca en diensten.
Gewijzigd op
Zwalm voorziet voor zijn getroffen ondernemers een Zwalmse corona-beschermingspremie als teken van solidariteit. De steun bedraagt een percentage van het bedrag dat ze kregen van VLAIO in het kader van het Vlaams beschermingsmechanisme 2 (= Nieuw Vlaams beschermingsmechanisme). Aanvragen kan tot 1 juni 2021. 
Gewijzigd op
Ook in 2021 blijven bepaalde steden de lokale ondernemers financieel ondersteunen en begeleiden: De gemeente Hamont-Achel kent aan de horeca, inclusief b&b's, een premie van max. € 1.000 toe. De onderneming moet een Corona hinderpremie of Nieuw Vlaams beschermingsmechanisme van VLAIO ontvangen hebben. Aanvragen kan van 1 februari tot 21 februari 2021. Meer informatie kan je raadplegen op webpagina Premie voor horeca.
Gewijzigd op
Ook in 2021 blijven bepaalde steden de lokale ondernemers financieel ondersteunen en begeleiden: De stad Waregem voorziet voor ondernemingen uit gesloten sectoren een premie van € 750, als ze het crisis-overbruggingsrecht voor de maand december 2020 kregen. Aanvragen kan van 18 januari tot en met 30 juni 2021.
Gewijzigd op