Wijzigingen aan Steunmaatregelen door steden en gemeenten (coronavirus)

De gemeente Wetteren voorziet een toelage van € 125 voor elke vestigingseenheid waarvoor een corona hinderpremie van VLAIO verkregen werd. Meer informatie in het aanvraagformulier en het reglement.
Gewijzigd op
1. Sint-Truiden lanceert steunmaatregelen om bedrijven te helpen in deze crisis. Het gaat om subsidies waarmee bedrijven tot 50% van hun interestlasten op overbruggingskredieten (bv. KlimOp van LRM, handelshuurlening van VLAIO, coronalening van PMV, enz..) kunnen recupereren voor een periode van 3 jaar. Aanvragen kan tot 31 december 2021. Zie Steunmaatregelen voor bedrijven. 2. Als onderdeel van het stedelijk relanceplan kunnen ondernemers in Ninove tot 15 september 2021 een ondersteuningspremie aanvragen. Afhankelijk van de duur van hun verplichte sluitingsperiode tijdens de tweede lockdown komen zij in aanmerking voor € 400 tot € 2400.
Gewijzigd op
1. De stad Turnhout voorziet tot en met 30 september 2021 een relancepremie van € 250 voor de ondernemers op haar grondgebied die van VLAIO het Vlaams beschermingsmechanisme 4 kregen. Meer informatie kan je raadplegen op de website van Turnhout Relancepremie. 2. Wijnegem voorziet een heropstartkrediet van minimum € 1.000 en maximum € 5.000 voor de aankoop van stockgoederen voor lokale ondernemingen in haar gemeente die minstens 3 maanden moesten sluiten in 2021 ingevolge de federale coronamaatregelen. Handelaars die "take away" mochten/konden organiseren, vallen onder deze voorwaarden en kunnen eveneens een aanvraag doen. Meer informatie op deze pagina Heropstartkrediet na corona
Gewijzigd op
Kalmthout voorziet een tweede Kalmthoutse beschermingspremie voor de ondernemingen in haar gemeente die het Vlaams Beschermingsmechanisme 6 of 7 van VLAIO toegekend kregen. Zelfstandigen in hoofdberoep (of gelijkgestelde zelfstandigen in bijberoep) krijgen € 300. Zelfstandigen in bijberoep ontvangen € 150. Zie Kalmthoutse beschermingspremie > zie Tweede Kalmthoutse beschermingspremie.
Gewijzigd op
In Leuven kunnen kleine ondernemingen steun aanvragen voor investeringen in digitalisering, opleidingen en projecten rond ondernemerscollectieven. De steun is er voor de sectoren handel, horeca, particuliere diensten alsook ondernemingen die taxidiensten aanbieden. Aanvragen kan nog tot 30 juni 2021. Indien er nog budget beschikbaar is wordt er een tweede oproep gelanceerd van 1 september tot 1 november 2021. Zie Corona: Subsidie voor handel, horeca en diensten.
Gewijzigd op