Wijzigingen aan Intellectuele eigendom steunmogelijkheden

De IE-vouchers (in het kader van het SME-fund) zijn sinds 23 januari terug gelanceerd. Europese kmo's kunnen via de IE-vouchers tot 90% (met een max. van  € 1.350) terugbetaling vragen van de kosten van prediagnostische IE-diensten (IP-scan);  tot 75% van de taksen voor merken en modellen op nationaal, regionaal of EU-niveau en tot 50% van de taksen voor merken en modellen buiten de EU (met een max. van € 1.000). Aanvragen kan van 23 januari 2023 tot 8 december 2023 of tot uitputting van de middelen.
Gewijzigd op
Via het Kmo-fonds (IE-voucher EUIPO) kunnen kmo's een deel van de aanvraagkosten voor intellectuele eigendomsrechten terugvorderen. Het budget voor voucher 1 (IP-scan en merk- en/of modelaanvragen) is echter uitgeput, waardoor er geen aanvragen meer ingediend kunnen worden voor IE-voucher 1. Enkel aanvragen voor IE-voucher 2 (nationale octrooiaanvragen) kunnen nog tot 16 december 2022 of tot uitputting van dat budget. Meer info en aanvragen kan via de website van EUIPO.
Gewijzigd op
Via het Kmo-fonds (IE-voucher EUIPO) kunnen kmo's een deel van de aanvraagkosten voor intellectuele eigendomsrechten terugvorderen. De aanvragen voor voucher 1 (IP-scan en merk- en/of modelaanvragen) zijn vanaf 9 november terug mogelijk. Aanvragen kunnen tot 16 december 2022 of tot uitputting van het budget. Meer info en aanvragen kan via de website van EUIPO.
Gewijzigd op
Via het KMO-fonds (IE-voucher EUIPO) kunnen kmo's een deel van de aanvraagkosten voor intellectuele eigendomsrechten terugvorderen. Voor voucher 1 (IP-scan en merk- en modelaanvragen) is het budget echter uitgeput en zijn geen nieuwe aanvragen meer mogelijk. Enkel voucher 2 (maximaal € 750) waarbij tot 50% van de taksen voor nationale octrooien teruggevorderd worden, kan nog aangevraagd worden tot 16 december 2022 of tot uitputting van dat budget. Meer info en aanvragen kan via de website van EUIPO.
Gewijzigd op
Vanaf 10 januari 2022 kunnen kmo's die voldoen aan de Europese definitie IE-voucher(s) aanvragen. Via voucher 1 (maximaal € 1.500) kan tot maximaal 90% van de kosten van een 'intellectual Property' (IP) scan, en/of tot maximaal 75% van de taksen van hun Benelux- en Europese merk- en modelaanvragen, en/of maximaal 50% van taksen van merken en modellen buiten Europa teruggevorderd worden. Via voucher 2 (maximaal € 750) kan tot 50% van de taksen voor octrooien teruggevorderd worden. Meer info en aanvragen kan via de website van EUIPO.
Gewijzigd op