Wijzigingen aan Energiepremies voor ondernemingen

Ook in 2024 worden er heel wat premies voor energiebesparing voorzien voor particulieren en bedrijven. Vanaf dit jaar kan er wel geen premie meer worden bekomen voor investeringen in zonnepanelen. 

Ook in 2023 worden er heel wat premies voor energiebesparing voorzien voor particulieren en bedrijven. De premie voor investeringen na uitvoering van een energieaudit/studie in niet-residentiële gebouwen Van Fluvius en Elia werd wel grondig aangepast. Meer hierover in de rubriek Omvang steun > Premie voor investeringen na uitvoering van een energieaudit/studie van Fluvius en Elia.

VEKA heeft een nieuwe website. De weblinken werden bijgevolg aangepast in deze maatregel.

De premies voor isolatie, HR-beglazing, warmtepomp(boiler) en zonneboiler van Fluvius konden tot en met 30 juni 2022 aangevraagd worden via de website van Fluvius. Vanaf 1 oktober 2022 is dit pas terug mogelijk via de website 'Mijn Verbouwpremie' van Vlaanderen. De premie voor zonnepanelen, relighting en asbestverwijdering met plaatsing zonnepanelen kan je blijven aanvragen via de website van Fluvius.

In 2022 worden er naast de reeds bestaande maatregelen, twee nieuwe REG-premies voorzien: 1. Een premie voor sturing elektrische warmte wegens overgeschakeld van analoge naar digitale elektriciteitsmeter 2. Een premie voor retro-actieve investeringen (zonnepanelen, warmtepomp, overige hernieuwbare energie) wegens overgeschakeld van analoge naar digitale elektriciteitsmeter.