Wijzigingen aan Kmo-groeisubsidie: strategisch advies/aanwerving bij groeitraject

De tweede oproep in 2024 wordt opengesteld op 1 juli tot en met 31 augustus 2024. In deze oproep kan je projecten indienen voor de thema’s internationalisering, digitalisering, duurzaam en circulair ondernemen en innovatie. 

1. De eerste oproep in 2024 wordt opengesteld op 20 maart tot en met 15 april 2024. In deze oproep kan je projecten indienen voor de thema’s internationalisering, digitalisering, duurzaam en circulair ondernemen en innovatie. 2. Wijzigingen in het goedgekeurde steundossier zijn voortaan niet meer toegelaten. Enkel in uitzonderlijke situaties waarbij er sprake is van overmacht, zoals bijvoorbeeld het overlijden of faillissement van de dienstverlener, kan een wissel van dienstverlener worden toegelaten. Je moet hiervoor vooraf toestemming vragen aan jouw projectadviseur met een grondige en aanvaardbare motivering. Ook bij een wijziging van de persoon die de strategische functie uitoefent, moet je dit onmiddellijk melden aan jouw projectadviseur. Er wordt steeds slechts 1 persoon gesteund die minstens 6 maanden in dienst is geweest. Zie ook rubriek Vervolgstappen > Wijzigingen tijdens uitvoering project.

1. De derde oproep in 2023 wordt opengesteld op 18 december 2023. Deze subsidie wordt toegekend voor het inkopen van advies bij één of meerdere externe dienstverleners en/of het aanwerven van een strategische medewerker. In deze oproep kan je projecten indienen voor de thema’s internationalisering, digitalisering, duurzaam en circulair ondernemen en innovatie. 2. Ook de Oproepkalender voor 2024 is al bekendgemaakt. 3. Wie reeds een kmo-groeisubsidie kreeg toegekend kan voortaan 24 maanden na die positieve beslissing een nieuwe aanvraag indienen (vroeger 36 maanden). 4. Sinds kort wordt de beslissingsbrief niet alleen per e-mail verstuurd naar de contactpersoon van de aanvraag, maar ook naar de e-Box Enterprise van de onderneming. Heb je de e-box van jouw onderneming nog niet geactiveerd? Lees hier hoe je dit eenvoudig kan doen.

De derde oproep in 2023 wordt opengesteld op 18 december 2023. Deze subsidie wordt toegekend voor het inkopen van advies bij één of meerdere externe dienstverleners en/of het aanwerven van een strategische medewerker. In elke oproep van 2023 kan je projecten indienen voor de thema’s internationalisering, digitalisering, duurzaam en circulair ondernemen en innovatie. 

De tweede oproep in 2023 wordt opengesteld op 28 augustus tot en met 25 september 2023. Deze subsidie wordt toegekend voor het inkopen van advies bij één of meerdere externe dienstverleners en/of het aanwerven van een strategische medewerker. In elke oproep van 2023 kan je projecten indienen voor de thema’s internationalisering, digitalisering, duurzaam en circulair ondernemen en innovatie.