Wijzigingen aan Hinderpremie en sluitingspremie bij hinder openbare werken

Het zal mogelijk zijn om bij VLAIO binnenkort een Corona hinderpremie van € 4.000 aan te vragen door ondernemers die getroffen zijn door een volledige sluiting. Ondernemingen die vanaf 6 april nog steeds alle dagen gesloten moet blijven, krijgen voor elke bijkomende sluitingsdag een bijkomende sluitingspremie van € 160 per verplichte sluitingsdag die samenvalt met een normale openingsdag zoals die van toepassing was voor 14 maart 2020. Zie www.vlaio.be/corona-hinderpremie. De huidige Hinderpremie voor openbare werken kan NIET gebruikt worden voor aanvragen ingevolge de coronacrisis.
Gewijzigd op
Voortaan kunnen drie extra beroepsactiviteiten genieten van de hinderpremie van € 2.000: fotografen, verhuur en lease van machines, apparatuur en handgereedschap voor doe-het-zelvers én verhuur van videobanden, dvd’s en cd’s. De regeling wordt ingevoerd met ingang van 1 januari 2019 waardoor ondernemers uit deze categorieën die dit jaar door werken worden getroffen er onmiddellijk kunnen van genieten. 
Gewijzigd op
Zowel de hinderpremie én de sluitingspremie die zijn verkregen vanaf 1 januari 2018 door een zelfstandige of een vennootschap zijn vrijgesteld van belasting.
Gewijzigd op
De hinderpremie biedt wat financiële ademruimte aan kleine ondernemingen om vindingrijk te werk te gaan bij werken voor uw deur. Zo kan u uw klanten informeren en blijven bedienen tijdens deze periode. De nieuwe hinderpremie vervangt de maatregel Rentetoelage voor kmo's met hinder door openbare werken en Inkomenscompensatievergoeding zelfstandigen .
Gewijzigd op