Imec.istart business acceleratie programma

Laatst gewijzigd op 14 mei 2018 (Alle wijzigingen)

Samengevat

Voor wie
technologiegerichte startende kmo's (max. 2 j. actief)
Voor wat
ondersteuning en financiering bij opstart
Coaching & risicokapitaalfinanciering
aandelenkapitaal van min. € 50.000

Wat houdt de maatregel in

Het imec.istart business acceleratie programma (voorheen iStart programma) biedt een eerste investering (in ruil voor aandelen), verregaande coaching, infrastructuur en ondersteuning aan (toekomstige) tech entrepreneurs. Imec (voorheen iMinds) creëert voor de start-up een veilige omgeving waarbij ze rekening houden met, en antwoorden bieden op, de risico's die verbonden zijn aan de opstart van een nieuwe onderneming. 

Op 21 september 2016 werd iMinds, het digitale onderzoekscentrum officieel ontbonden en geïntegreerd in Imec. Het verbrede onderzoekscentrum Imec zal zijn kennis van nano-elektronica, software en ICT inzetten om disruptieve technologieën en oplossingen te ontwikkelen in toepassingsgebieden zoals gezondheidszorg, slimme steden en mobiliteit, logistiek en Industrie 4.0 en energie.

Wie komt in aanmerking

Imec.istart biedt ondersteuning aan startende ondernemers in ICT en digitale media (in de brede zin van het woord). Zij richten zich zowel tot nationale als internationale start-ups. Elke vennootschapsvorm met verhandelbare aandelen komt in aanmerking (dus geen vzw’s). De maximale leeftijd van de vennootschap (indien die al bestaat) bedraagt 2 jaar op het moment van indiening.

Wat zijn de financieringsvoorwaarden

De financiering wordt verstrekt in de vorm van een kapitaalsverhoging van minimum € 50.000, bij de start van het programma. 

Aanvraagprocedure

Deelnemen kan door een beknopt dossier in te dienen op de website van Imec op één van de vaste call-momenten (deadlines call 1: 1 februari , call 2: 1 juni , call 3: 1 oktober). Het gaat om een competitieve call waarbinnen niet alle dossiers ondersteuning kunnen genieten. De calls worden in principe 1 maand opengesteld.

De evaluatie gebeurt in een tweestapsprocedure met een preselectie op basis van ingediende dossiers en een finale selectie na een pitch-ronde.

Contact

Afdeling / Dienst
De Krook
Adres

Miriam Makebaplein 1
9000 Gent
België

Telefoon
Contactpersoon
Sven De Cleyn