Imec.istart business acceleratie programma

Laatst gewijzigd op 6 feb 2024 (Alle wijzigingen)

Samengevat

Voor wie
technologiegerichte startende kmo's
Voor wat
ondersteuning en financiering bij opstart
Coaching & risicokapitaalfinanciering
aandelenkapitaal van min. € 100.000

Op zoek naar financiering? Bekijk ook het thema Financiering op de website van VLAIO. 

Wat houdt de maatregel in

Het imec.istart business acceleratie programma biedt een eerste investering van minstens € 100.000 tot en met € 250.000 (in ruil voor aandelen), persoonlijke coaching en mentoring, een breed investeerder en partner netwerk, 1 jaar lang gratis kantoorruimte en tal van andere financiële voordelen aan (toekomstige) tech entrepreneurs. Imec.istart creëert voor de start-up een veilige omgeving waarbij ze rekening houden met, en antwoorden bieden op, de risico's die verbonden zijn aan de opstart van een nieuwe onderneming.

Imec.istart is verbonden aan imec, het strategische onderzoekscentrum (SOC) voor nano-elektronica en digitale technologie.

Wie komt in aanmerking

Imec.istart biedt ondersteuning aan startende ondernemers die:

  • een technologisch product hebben ontwikkeld (in de brede zin van het woord);
  • deel uitmaken van een team (minstens 2 complementaire profielen);
  • een proof-of-concept (prototype) kunnen voorleggen.

Zowel nationale als internationale start-ups kunnen zich kandidaat stellen om deel te nemen aan het programma. Elke vennootschapsvorm met verhandelbare aandelen komt in aanmerking (dus geen vzw’s).

Wat zijn de financieringsvoorwaarden

De financiering wordt verstrekt in de vorm van een kapitaalsverhoging van minimum € 100.000, bij de start van het programma. 

Aanvraagprocedure

Deelnemen kan door een beknopt dossier in te dienen via www.imecistart.com op één van de vaste call-momenten (deadlines call 1: 1 februari , call 2: 1 juni , call 3: 1 oktober).

Het gaat om een competitieve call waarbinnen niet alle dossiers ondersteuning kunnen genieten. De calls worden in principe 1 maand opengesteld.

De evaluatie gebeurt in een tweestapsprocedure met een preselectie op basis van ingediende dossiers en een finale selectie na een pitch-ronde.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van wijzigingen van deze maatregel én andere maatregelen in de Subsidiedatabank van VLAIO? Dat kan via de gratis Nieuwsbrief van de Subsidiedatabank.

Contact

Afdeling / Dienst
De Krook
Adres

Miriam Makebaplein 1
9000 Gent
België

Telefoon
Contactpersoon
Sven De Cleyn