BAN Flanders

Laatst gewijzigd op 3 jul 2023 (Alle wijzigingen)

Samengevat

Voor wie
startende en bestaande ondernemingen uit bepaalde sectoren
Voor wat
investeringen
Risicokapitaalfinanciering (aandelenparticipatie)
€ 25.000 tot € 1 mln

Op zoek naar risicokapitaal? Bekijk de Risicokapitaaldatabank op de website van VLAIO. 

Wat houdt de maatregel in

Het Business Angels Netwerk Flanders fungeert als bemiddelaar/coördinator tussen een netwerk van anonieme informele investeerders met relevante knowhow, de zogenaamde business angels, en beloftevolle ondernemingen. De vzw participeert zelf niet in deze ondernemingen. Het is aan de investeerder(s) zelf om te beoordelen al dan niet in zee te gaan met de onderneming (naargelang sector, bedrag, …). Door haar enorme contactenbestand kan de vzw de zoekende ondernemer zeer degelijk begeleiden en gidsen.

BAN Flanders (voorheen BAN Vlaanderen) wordt financieel ondersteund door de Vlaamse overheid.

Wie komt in aanmerking

BAN Flanders richt zich tot jonge, startende en groeiende ondernemingen. Projecten in de sectoren kleinhandel, horeca en projectontwikkeling worden niet gefinancierd.

BAN is actief in heel Vlaanderen.

Wat zijn de financieringsvoorwaarden

De business angels investeren gemiddeld durfkapitaal tussen € 25.000 en € 250.000. Dit gebeurt meestal in de vorm van een aandelenparticipatie. 

Naast financiële steun, stellen zij ook hun jarenlange ervaring en expertise ter beschikking aan de ondernemer. Business angels hebben vaak uitgebreide netwerken van contacten en kunnen, omwille van hun reputatie bijvoorbeeld, klanten en leveranciers over de streep trekken.

Na enkele jaren van groei zal een “exit” gegenereerd worden en realiseren de business angels een meerwaarde op hun aandelen.

Cofinanciering

Wanneer je in zee gaat met een business angel via BAN Flanders kan je de inbreng van de business angel aanvullen met de Cofinanciering van PMV.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van wijzigingen van deze maatregel en andere maatregelen in de Subsidiedatabank? Dat kan via de gratis 'Nieuwsbrief van de Subsidiedatabank'.

Contact

Voor meer informatie kan je terecht bij BAN Flanders of de provinciale projectcoördinatoren. Een overzicht van deze coördinatoren kan je terugvinden op de website www.ban.be/over-ban.

Afdeling / Dienst
Officenter
Adres

Hendrik van Veldekesingel 150/7
3500 Hasselt
België

Telefoon
Website
Contactpersoon
Antwerpen: Jan Waegemans
Contactpersoon
Oost- en West-Vlaanderen/Brussel: Rik Van den Hende
Contactpersoon
Limburg/Vlaams-Brabant: Simon D’huys