Wellbeing op het werk? Dat is ook werken in een kantoor waar medewerkers zich goed voelen

We brengen gemiddeld acht uur per dag door op het werk. Het is dus zeker geen overbodige luxe om van een kaal kantoor een plek te maken waar medewerkers zich goed voelen. Dat vindt ook Audrey Godart. Zij startte vanuit dat idee onlangs Studio Godart, een full service interior design agency dat focust op de inrichting van bedrijven, startups en coworkingspaces.

Liefde voor interieur van kleins af aan

Audrey Godart: “Mijn job als fiscaliste was nog moeilijk te combineren met de zorg voor drie jonge kinderen. Hoewel ik mijn uiterste best deed om – ondanks de slapeloze nachten, rondwarende virussen en zware momenten – mijn job correct uit te voeren, voelde het alsof ik iets vanzelfsprekends deed. En dat was niet zo, want de combinatie was echt niet altijd even gemakkelijk. Ik wilde het anders.”

“Mijn vader was meubelstoffeerder, hij gaf uitgeleefde zetels een tweede leven. Waarschijnlijk heb ik via hem de liefde voor interieur en vormgeving meegekregen. Ik herinner me nog heel goed de kelder onder zijn atelier, vol verschillende soorten mousse, waarin ik me als kind kon uitleven. En ik weet ook nog heel goed dat ik in mijn kamertje de meubels versleurde, om te zien wat een andere opstelling zou doen.”

Ik ben ervan overtuigd dat als werknemers zich geapprecieerd voelen ze ook effectief productiever worden. En met corona veranderde er wel wat structureel in veel organisaties. Het ideale moment om mijn zaak op te starten, dacht ik.

Audrey Godart
Zaakvoerder Studio Godart

De verrassing als hoogtepunt

“Ik kwam op een moment in mijn leven waarop ik mijn keuzes onder de loep nam. Het toeval wil dat op datzelfde moment het bedrijf van mijn man verhuisde van Brussel naar Waver. En dat de persoon die instond voor de inrichting van die nieuwe burelen wegviel. Dus zag ik een mooie kans en stelde ik voor om de aankoop van alle materiaal en de inrichting op mij te nemen. In onderling overleg, natuurlijk. En ja, ik mocht het kantoor zo inrichten dat werknemers zich er goed in zouden voelen.”

“Een maand voor de oplevering mocht niemand het nieuwe gebouw nog binnen. Pas toen alles helemaal klaar was – op 24 december – nodigde het bedrijf alle medewerkers uit voor een show off. Mensen waren echt overweldigd en stonden daar emotioneel in hun nieuw kantoor. Dat was een fantastisch moment. Toen wist ik: hier wil ik mee verder. Ik ben ervan overtuigd dat als werknemers zich geapprecieerd voelen ze ook effectief productiever worden. En met corona veranderde er wel wat structureel in veel organisaties. Het ideale moment om mijn zaak op te starten, dacht ik.”

Audrey Godart met haar gezin.

Starterslabo: Starten met ondersteuning

“In september 2021 stapte ik in een traject van het Starterslabo. Daarin krijg ik de kans om mijn zaak op punt te zetten, onder begeleiding van experts. Ik heb intussen mijn website afgewerkt, mijn businessplan op punt gezet. En alles begint te lopen. Soms schrik ik ervan hoe snel het gaat. Ik ben ervan overtuigd dat Studio Godart een succes wordt, soms droom ik al van een toekomst waarin allemaal bestelwagentjes rondrijden met mijn logo erop”, lacht Audrey. 

“De coronaperiode heeft ervoor gezorgd dat heel wat mensen moesten thuiswerken, en ook nu nog willen veel bedrijven structureel thuiswerk mogelijk maken. Daardoor kunnen ze hun kantoorruimte verkleinen, of anders inrichten. En het geld dat ze daarmee vrijmaken, kan dan weer gaan naar de ondersteuning van thuiswerkers. We weten allemaal dat werken aan een keukentafel toch niet zo gemakkelijk gaat. Een ergonomische stoel of een zit-sta-bureau helpt om productiever te zijn.”

“Met Studio Godart wil ik vooral happiness verspreiden, op kantoor. Als corona tot iets goeds heeft geleid, is het wel dat we onze manier van werken opnieuw zijn gaan bekijken. Om gemotiveerde werknemers te hebben en te houden, moeten organisaties aandacht hebben voor hun welzijn. Bijvoorbeeld door een kantoorruimte zo in te richten dat werknemers er optimaal kunnen werken, volgens de noden die zij hebben.”

Om gemotiveerde werknemers te hebben en te houden, moeten organisaties aandacht hebben voor hun welzijn. Bijvoorbeeld door een kantoorruimte zo in te richten dat werknemers er optimaal kunnen werken, volgens de noden die zij hebben.

Audrey Godart
Zaakvoerder Studio Godart
 

‘Altijd onderweg’: Ga op pad met de startersgids

Het aantal starters in Vlaanderen neemt onafgebroken toe. Elk jaar wagen zo'n 60.000 ondernemers in ons land de sprong en starten een eigen zaak. VLAIO is tegelijk hun supporter, hun adviseur én hun gids. Daarom lanceren we de startersgids ‘Altijd onderweg’, die alle slimme tips, nuttige info en leuke tools samenbrengt op één plaats. Start hier jouw route naar succes!