Tinkerlist: een digitaal platform voor televisiemakers

Tinkerlist is een softwarebedrijf uit Leuven dat een gelijknamig platform aanbiedt voor televisiemakers. Oprichter Erik Hauters kreeg het idee voor het platform toen hij zelf aan de slag was als regisseur bij Woestijnvis. Voor de ontwikkeling en de verbetering van het platform diende hij een dossier in bij VLAIO. "Voor mij is het indienen van een VLAIO-dossier een no-brainer", zegt Erik. "Het doet je nadenken over waar je technisch naartoe wil".

VLAIO steun

Tinkerlist diende een dossier in om het gelijknamig platform te bouwen. Tinkerlist is een platform waarop televisiemakers de hele opname van een show kunnen voorbereiden en die hen ondersteunt tijdens opnames. Ze dienden een tweede dossier in om het platform verder te verbeteren. Concreet werd er een rundown engine toegevoegd aan Tinkerlist. Een rundown is een chronologisch gedetailleerde lijst van acties (zowel voor als achter de camera's) die moeten ondernomen worden tijdens de opnames en/of uitzending van een televisieprogramma.

Zelf ook innoveren? 

 

Interesse in begeleiding op maat voor jouw project? 

De VLAIO bedrijfsadviseurs ondersteunen en adviseren ondernemers om hun innovatieve plannen, groeiambities of bedrijfstransformatie waar te maken.
Kan jij ook wat hulp gebruiken bij je kleine of grote ondernemersplannen? Maak een afspraak.

Blijf je ook graag op de hoogte van VLAIO nieuws, subsidies, tips en events? Schrijf je hier in voor één of meerdere van onze nieuwsbrieven