Colruyt Group nam deel aan lerend netwerk “Geothermie voor beginners”

Het lerend netwerk “Geothermie voor beginners” van Topics zorgde ervoor dat Colruyt Group voldoende technische kennis heeft om de aanbiedingen van verschillende aannemers met elkaar te vergelijken. Bram Neckebroeck van Colruyt Group Technics: “ Ik wil technisch mee op de hoogte zijn”.
Bram Neckebroeck © Embuild

Colruyt Group is een familiebedrijf dat over drie generaties is uitgegroeid tot een retailgroep met ruim 33.000 medewerkers en een diverse portefeuille food- en non-foodformules in België, Frankrijk en Luxemburg. Bij Colruyt Group Technics richten ze hun pijlen op techniek en innovatie. Als technische dienst is het hun taak om alle merken van Colruyt Group te ontzorgen op vlak van onderhoud, herstellingen en veiligheid. Zo zorgen ze er samen met een team van meer dan 1.700 medewerkers voor dat iedereen zich kan focussen op zijn kernactiviteit. Voor elk project hanteren ze een totaalaanpak: van studie en ontwerp, over aankoop, bouw en installatie tot onderhoud en preventie. Hierbij zorgen ze altijd voor duurzame en innovatieve oplossingen, waarbij ze de milieuhuishouding minutieus opvolgen en vaak verder gaan dan wettelijk verplichtingen. 

Colruyt Group Technics is verantwoordelijk voor zo’n 40 à 50 (ver)bouwprojecten per jaar. Hier nemen ze bijna elke fase volledig in eigen handen. Ze hebben een eigen studiebureau, waardoor ze efficiënt en doelgericht kunnen ontwerpen in functie van de opdracht. Van ontwerp tot oplevering en nazorg: hun team van ontwerpers, projectleiders, en techniekers staan samen in voor het hele bouwproces.

Eerste projecten geothermie

Bram Neckebroeck (Technics & immo - Projectingenieur technieken) volgde het Topics lerend netwerk “Geothermie voor beginners” om kennis op te bouwen, voornamelijk technische kennis rond geothermie. Voor Colruyt Group is dit volledig nieuw, de eerste projecten waar geothermie wordt toegepast moeten nog opgestart worden. Bram: “Ik wil technisch mee op de hoogte zijn. Het lerend netwerk heeft voldoende technische kennis verschaft, zodat Colruyt Group op een betere manier de aanbiedingen van de verschillende aannemers met elkaar kan vergelijken.” 

Een tweede insteek om deel te nemen was het uitbouwen van een netwerk en mensen uit de sector te leren kennen. Colruyt Group heeft momenteel 2 projectontwikkelingsdossiers waar geothermie binnenkort van toepassing wordt. Bram: “Ik heb al zeer concreet kennis kunnen uitwisselen over waar boringen worden uitgevoerd en installaties worden geplaatst. Ik weet nu wat de belangrijkste details zijn van een boring, van een BEO-veld.”

Over het expertiseniveau was Bram zeer tevreden: “Mijn eigen expertiseniveau lag vrij laag bij aanvang, maar er kwamen genoeg praktijkvoorbeelden aan bod die alles tastbaar maakten. Ik vind het boeiend om mensen met praktijkervaring te ontmoeten en over hun passie en beroep te horen spreken.”

 

Ontdek de expertise van het VLAIO Netwerk

Op zoek naar coaching, advies of begeleiding op maat van jouw bedrijf? Zoek je een klankbord voor je plannen of wil je jouw netwerk uitbouwen? Duik snel in de schat aan individuele- of groepstrajecten van het VLAIO Netwerk! 

Snel naar de expertisedatabank