Bouwbedrijf Furnibo legt connecties dankzij Lerend Netwerk “BIM is meer dan een 3D-model”

Robbe Verfaille (BIM Coördinator/Manager) en Simon Scharlaken (R&D – Business Intelligence Proces Analyst) van bouwbedrijf Furnibo namen deel aan het Topics Lerend Netwerk “BIM is meer dan een 3D-model” van Embuild.
Robbe Verfaille en Simon Scharlaken © Embuild

Op zoek naar nieuwe mogelijkheden

Bouwbedrijf Furnibo uit Veurne is actief op de openbare en private markt. Het aannemingsbedrijf met een team van 135 enthousiaste en competente medewerkers wil een hoogkwalitatieve en toonaangevende speler zijn in de realisatie van grotere en complexe bouwprojecten met aandacht voor optimale samenwerking. Hun slagzin luidt: “Furnibo, uw bouwpartner van brainstorm tot oplevering”.

Robbe Verfaille (BIM Coördinator/Manager) heeft als BIM-verantwoordelijke de afgelopen jaren het BIM-luik binnen Furnibo mogen opstarten, ontwikkelen en optimaliseren tot een methode waarbij hun ingenieurs “digitale bouwers” geworden zijn. Furnibo ervaart dat er nog heel wat meer mogelijk dan wat vandaag tot de standaard processen behoort en is op zoek naar de “what’s next?”. Welke andere mogelijkheden zijn er binnen BIM? Waar kunnen ze naartoe werken? 

Lerend Netwerk “BIM is meer dan een 3D-model”

Het Topics Lerend Netwerk “BIM is meer dan een 3D-model” kwam dan ook op het ideale moment voor Furnibo. Robbe nam samen met collega Simon Scharlaken, R&D - Business Intelligence Proces Analyst, deel aan het 6-delig traject. Simon: “We wilden onze visie rond BIM verruimen, nog breder uitwerken en nog interactiever de informatie kunnen visualiseren en verrijken. Voor ons waren de thema’s facility management, smart tags en opvolging van objecten het meest interessant.” 

Dankzij dit lerend netwerk gingen Robbe en Simon ook nieuwe connecties aan. Robbe: “Met enkele van die partijen zijn enkele verkennende gesprekken gevoerd. Dit is voor Furnibo een duwtje in de rug om de volgende stappen te zetten met de juiste personen. Ook met VLAIO hadden we intussen interessante contacten en bieden zich mogelijke opportuniteiten aan.”
 

© Embuild
 

Ontdek de expertise van het VLAIO Netwerk

Op zoek naar coaching, advies of begeleiding op maat van jouw bedrijf? Zoek je een klankbord voor je plannen of wil je jouw netwerk uitbouwen? Duik snel in de schat aan individuele- of groepstrajecten van het VLAIO Netwerk! 

Snel naar de expertisedatabank