Zo zorgt VLAIO voor maatschappelijke impact

Publicatiedatum

VLAIO stimuleert innovatie en ondernemerschap. We doen dit via een goed uitgewerkt aanbod van acties en steunverlening. Dat gebeurt zowel rechtstreeks als met een uitgebreid netwerk van partners zoals werkgeversorganisaties en kennisinstellingen. Hoe we met onze activiteiten voor bredere maatschappelijke impact en digitalisering zorgen, lees je nu in een nieuw verslag.

Strategie 2025

Strategische doelstelling 2 van onze strategie richting 2025 zegt: ‘VLAIO levert een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid en aan een succesvolle transformatie van de Vlaamse economie en samenleving’. Met dit verslag bekijken we onze bijdrage aan oplossingen, vanuit de noden en het aanbod van de ondernemingen.

Vier hoofdstukken

In het verslag focussen we in vier hoofdstukken op de relatie tussen de activiteiten van VLAIO en de bredere maatschappelijke impact. Daaronder verstaan we de effecten die ruimer zijn dan onze gebruikelijke parameters innovatie, economische resultaten en impact op tewerkstelling. 

  • In het eerste hoofdstuk focussen we op hoe we ons binnen VLAIO organiseren
  • In het tweede deel gaan we in op de maatschappelijke impact van de acties die we steunen en de budgetten die we inzetten
  • In het derde deel focussen we op zeven belangrijke maatschappelijke uitdagingen: klimaat en energie, circulaire economie, milieu, biodiversiteit en waterbeheer, duurzame voeding en voedselstrategieën, smart cities en mobiliteit, onderwijs en competenties, en tenslotte gezondheid en zorg
  • Het vierde deel gaat over digitalisering, een belangrijke hefboom voor andere veranderingen

Delen: