Wordt jouw project de 'API van het jaar'?

Publicatiedatum
Ontwikkelde jouw onderneming of organisatie een vernieuwende API (Application Programming Interface) die Vlaanderen nog sterker digitaal verbindt? Slaagt de API erin om administratie eenvoudiger te maken of overheidsdiensten efficiënter te laten samenwerken? Dien jouw project in en sleep één van de awards van Informatie Vlaanderen in de wacht!

Allereerste 'API van het jaar'

Informatie Vlaanderen omarmt digitale innovatie en streeft naar één doel: Vlaanderen verbonden maken. Daarom organiseert het digitaliseringsagentschap voor de allereerste keer een wedstrijd 'API van het jaar'. Innovatieve projecten die technologie en overheid met elkaar laten communiceren, verdienen immers extra aandacht.
API’s die zorgen voor administratieve vereenvoudiging, innovatie en zin tot samenwerking, maken kans om bekroond te worden met de exclusieve awards 'Beste API' en 'Beste toepassing van een API'.

Hoe deelnemen? Dien in voor 9 september 

Je kan tot en met maandag 9 september 2019 API-projecten indienen. De inschrijvingsmodule vind je hier. Hou er rekening mee dat er een link moet zijn met de publieke sector en dat de API operationeel en voldoende beschreven moet zijn. Meer details en de wedstrijdvoorwaarden lees je op deze paginaEen vakjury - met onder meer VLAIO leidend ambtenaar Mark Andries - selecteert de genomineerden en uiteindelijke winnaars.

Hoe verloopt de wedstrijd? 

De genomineerden worden bekend gemaakt in de tweede helft van oktober. Op woensdag 27 november 2019, op de nocturne van de Trefdag Digitaal Vlaanderen, reikt Informatie Vlaanderen de awards 'Beste API' en 'Beste toepassing van een API' feestelijk uit.

  • 23/05: inschrijvingen geopend
  • 09/09: deadline inschrijvingen
  • vanaf 15/10: bekendmaking genomineerden
  • 27/11: bekendmaking winnaars