Word installateur van duurzame energietechnologie

Publicatiedatum
Verbeter de wereld, begin deze winter met een Syntra-opleiding tot installateur van elektrische laadpalen, thuisbatterijen of warmtepompen!

Of wil je je verder verdiepen in het toenemend belang van digitalisering? Word data-analist of cybersecurity engineer!

In de kijker: drie Syntra opleidingen maken je installateur van duurzame energietechnologie

1. Installateur van thuisbatterijen

Ben je een elektrotechnische installateur die zich wilt verdiepen in thuisbatterijen? Dan is deze korte opleiding jou op het lijf geschreven! Intelligent gebruik van thuisbatterijen helpt consumenten en bedrijven geld te besparen. Bovendien biedt de Vlaamse overheid een premie voor thuisbatterijen aan gezinnen met een digitale elektriciteitsmeter. 

2. Installateur van elektrische laadpalen

Wil jij van het plaatsen en aansluiten van elektrische laadpalen jouw beroep maken? Leer monteren volgens situatieschema, vergroot je marktkennis over laadpaalinfrastructuur en verneem alles over de software en exploitatie die achter deze technologie schuilen tijdens deze opleiding! 

3. Gecertificeerd installateur hernieuwbare energie - warmtepompen

Ben je een installateur en wil je je verdiepen in warmtepompen? In deze korte opleiding leer je alles en aan het einde bekom je het certificaat om in België aan de slag te mogen gaan! Samen met onze partner Kenniscentrum Energie Thomas More zorgen wij ervoor dat je inzicht krijgt in de voorbereiding, de realisatie en exploitatie van warmtepompsystemen. 

In de kijker: met deze twee Syntra-opleidingen ben je klaar voor de digitale toekomst

1. Cybersecurity engineer

Deze opleiding heeft het niveau gevorderd. Er is dus basiskennis vereist die we afchecken tijdens de intake. Krijg jij het warm van het creëren en onderhouden van hardware, software en preventiemaatregelen voor de bescherming van systemen, netwerken en data? Ben je bovendien sterk in netwerkbeheer, stressbestendig en denk je oplossingsgericht en anticiperend? En heb je al sterke kennis van netbeheer? Word cybersecurity engineer!

2. Data-analist

Wil jij business met IT laten praten en nieuwe inzichten aanreiken? Ben je wiskundig ingesteld en heb je passie voor statistiek en gegevens? Word data-analist en ga aan de slag als zelfstandige of groei door in je job! Data-analist is hét beroep van de toekomst. Het belang van data zal alleen maar toenemen en dus ook de vraag naar specialisten die deze data kunnen interpreteren voor strategische bedrijfsdoeleinden.

 

Syntra: opleidingen die je écht vooruit helpen

Syntra is de specialist in praktijkgerichte, trendy opleidingen voor ondernemende mensen die exact willen leren wat ze nodig hebben om er snoeihard mee aan de slag te gaan. Via training en kennisdeling maak je werk van futureproof competenties. En kom je tot nieuwe inzichten, innovaties én kansen. Het Syntra-netwerk bestaat uit 5 opleidingscentra met 22 campussen in Vlaanderen en Brussel.

Je kan het volledige opleidingsaanbod raadplegen via syntra.be.