Wijzigingen 4 brownfieldconvenanten

Publicatiedatum
Een brownfield is een verwaarloosd terrein dat herontwikkeld wordt. De Vlaamse Regering besliste op 25 mei om 4 brownfieldconvenanten te wijzigen.

Wat is een brownfield?

Een brownfield is een geheel van verwaarloosde of onderbenutte gronden die zodanig zijn aangetast, dat zij slechts gebruikt of opnieuw kunnen worden gebruikt door middel van structurele maatregelen.

Met het Brownfielddecreet wil de Vlaamse Regering investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van deze terreinen. Lees hier meer over brownfield herontwikkeling.

Beslissingen 25 mei

Op 25 mei besliste de Vlaamse Regering om 4 convenanten te wijzigen:

  • Goedkeuring addendum 2 aan brownfieldconvenant 19. Temse – Bodemsanering Gasthuisstraat voor uitbreiding van het projectgebied om een nieuw speelplein aan te leggen;
  • Goedkeuring addendum 2 aan brownfieldconvenant 4. Willebroek Denaeyer, met uittreding van de nv Denaeyer Papier als actor. De Groep Caenen Capital Fund NV, Eagle Fund II cvba, Immograda nv, Tillinvest bvba, Immo V.V.L. Leuven BVBA, Capiju NV, Debofin Comm V en BV-BVBA Discart-Suykens treden toe tot het convenant.
  • Goedkeuring addendum 3 aan brownfieldconvenant 2. Watersite Vilvoorde De Molens en 31. Mottay-Pissart Vilvoorde, om het convenant te verlengen met 6 jaar;
  • Beëindiging van brownfieldconvenant 86. Kapellen – Croda Henkel, omdat de doelstellingen gerealiseerd zijn.