Welke financiering past bij jouw project? Ontdek nu het financieringskompas

Publicatiedatum

VLAIO lanceert het financieringskompas, een nieuwe tool waarmee je als ondernemer snel en anoniem op zoek kan gaan naar een hele reeks financieringsmogelijkheden voor jouw project. 

Alternatieve financieringsvormen

Het financieringskompas helpt ondernemers die op zoek zijn naar alternatieve financieringsmogelijkheden voor hun business case. Vooral kmo’s hebben het gevoel dat ze minder snel terecht kunnen bij hun bank. Banken zijn immers voorzichtiger geworden door de onzekere economische situatie. Ook de minder directe toegang tot een persoonlijk bankadviseur kan een rol spelen. Daarnaast hebben veel ondernemingen hun cashbuffers grotendeels opgebruikt tijdens de voorbije crisisjaren waardoor ze niet altijd kunnen ingaan op de vraag van hun bank naar voldoende eigen inbreng. 

In tegenstelling tot andere Europese lidstaten is het aanbod aan alternatieve financieringsvormen in Vlaanderen vrij groot. Naast de klassieke banken, zijn er nog veel spelers zoals PMV, LRM, maar ook business angel netwerken, risicokapitaalverstrekkers, crowdfundingplatformen, leasing en factoring. Niet voor alle ondernemers is het echter duidelijk voor welk type financiering ze in aanmerking komen, waardoor ze groeikansen dreigen mis te lopen. 

Welke financiering past bij jou? 

Op de VLAIO-website vond je al langer een overzicht van de financieringsmogelijkheden, maar het financieringskompas biedt een nieuwe manier om alle info toegankelijk te maken. Dit kompas helpt ondernemers in hun zoektocht naar financiering door hen via een 10-tal vragen toe te leiden naar mogelijke oplossingen. 

Naast bankfinanciering krijgen ondernemers ook mogelijkheden te zien rond achtergestelde leningen, aandelenkapitaal, crowdfundingplatformen, waarborgregelingen en bepaalde subsidies die als financiering gezien kunnen worden. 

Voor wie? 

Deze tool is geschikt voor (potentiële) starters, ambitieuze groeiers en bedrijven die voor hun plannen op zoek zijn naar (alternatieve) financiering.

Volledig anoniem 

VLAIO slaat geen informatie op over jouw verhaal, zodat je volledig anoniem op zoek kan gaan naar de beste financieringsoplossing. Uiteraard kan je nadien steeds contact opnemen met een van onze bedrijfsadviseurs voor meer gedetailleerd advies.

Delen: