Voorstelling ‘Blikopener’ goed ontvangen door VLAIO Netwerk

Publicatiedatum
Op 29 oktober 2019 werd in de AP Hogeschool ‘Blikopener’ voorgesteld aan onze partnerorganisaties uit het VLAIO Netwerk. Onder de naam ‘Blikopener’ stellen onze Vlaamse hogescholen hun ervaring, kennis en expertise ter beschikking van bedrijven.

De kennistransfer van hogescholen is vooral gericht op oplossingen voor de praktijkgerichte problemen waarmee ondernemingen te maken krijgen, en levert een belangrijke bijdrage aan het innoverende vermogen van de Vlaamse bedrijfswereld. Op Youtube staan enkele cases van samenwerkingen tussen bedrijven en hogescholen.

Het was een boeiende namiddag met interessante presentaties en kennismakingsgesprekken. Onze drie belangrijkste take-aways uit die gesprekken zijn:

  • Er is nog wat werk aan het overzichtelijk en inzichtelijk maken van alle kennis die in Vlaanderen aanwezig is.
  • Er is nood aan verdere kennismaking en verdieping van de contacten, bijvoorbeeld per expertisedomein of per regio.
  • In het toegankelijk maken van de beschikbare kennis, moeten we het begrip 'innovatie' oprekken naar alle - en dus ook niet-technologische - vormen van vernieuwing.

Vanuit de filosofie van het VLAIO Netwerk zijn we uiteraard verheugd dat het verder uitbouwen van nuttige netwerken als prioriteit werd aangeduid. We nodigen onze partnerorganisaties dan ook aan om nog meer zinvolle connecties te leggen met relevante contacten binnen de hogescholen en concrete samenwerkingsafspraken te maken.

Meer informatie omtrent Blikopener is uiteraard te vinden op de website, waar jullie ook kunnen inschrijven op de digitale nieuwsbrief. Vergeet ook niet om Blikopener te volgen op Linkedin.

VLAIO Netwerk

Deze sessie was een samenwerking tussen VLHORA en het VLAIO Netwerk. Onder die noemer brengt het Agentschap Innoveren & Ondernemen al zijn partnerorganisaties samen in een hecht netwerk, waarin we de kennis van elkaars producten, diensten en expertises willen bevorderen. Door organisaties te laten samenwerken en naar elkaar door te verwijzen, creëren we samen een omgeving waarin Vlaamse bedrijven optimaal ondersteund worden.