VLAIO vereenvoudigt de 'overeenkomst innovatiesteun'

Publicatiedatum
Voortaan kan de 'overeenkomst innovatiesteun' meteen tot stand komen bij de beslissing. Daardoor kan de steun ook sneller uitbetaald worden.
raketmeisje

Vanaf juli 2019: vereenvoudiging 'overeenkomst innovatiesteun'

Voortaan kan de 'overeenkomst innovatiesteun' - tussen indieners van een innovatiesteundossier en het Hermesfonds - meteen tot stand komen bij de beslissing. Deze hoeft dus niet langer door de onderneming(en) getekend en teruggestuurd te worden. Deze manier van werken is ingevoerd voor onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten ingediend vanaf juli 2019 en voor de nieuwe calls in specifieke programma’s.

De rechtsgeldig vertegenwoordiger van je onderneming (of de gemandateerde indiener) dient daartoe bij de indiening de Algemene Voorwaarden Innovatiesteun te aanvaarden. Bijzonder voorwaarden kunnen aan de steun verbonden worden en je kan tot één maand na de beslissing melden het project niet onder de gestelde voorwaarden op te starten.

Je hoeft echter geen maand te wachten om te bevestigen dat je project opgestart werd of wordt. Voor vele projecten zal dit een snellere uitbetaling van de steun betekenen.
 

Delen: