VLAIO-tip: Netwerken, hoe doe je dat?

Publicatiedatum
Netwerken voor je bedrijf is belangrijk maar niet evident. Véronique Hoex van Brand New Impact geeft jou 6 praktische tips. Bekijk haar filmpjes.

Tip 1: Mond-aan-mond reclame

Mond-aan-mond reclame, door ambassadeurs van jouw onderneming, blijkt erg effectief te zijn én kost jou haast geen tijd of moeite.

Tip 2: Bereid je netwerkevent voor

Voor je gaat netwerken, kan je best even nadenken over jezelf en jouw onderneming: Wat heb ik te bieden? Hoe kan ik mezelf voorstellen? Wie zijn de genodigden en passen deze bij mijn doelgroep? Wat zijn mijn kernwoorden? 

Tip 3: Wees je bewust van je mindset

Veel ondernemers zien netwerken als een verplichting. Het 'moeten netwerken' heeft invloed op je lichaamstaal. Door een positieve mindset aan te nemen, kom je daadkrachtig en enthousiast over bij een bezoek aan een netwerkevent. 

Tip 4: Durf iemand uit gesprek te halen

Iemand die je graag wil spreken is al druk in gesprek met andere deelnemers van het netwerkevent. Hoe geef je erkenning aan de gesprekspartners van de persoon in kwestie? Hoe durf je vragen om een gesprek aan te gaan?

Tip 5: Durf iemand in een zittend gesprek aan te spreken

Extra uitdagend: een persoon die je absoluut wil spreken is al druk in gesprek én zit aan een tafeltje. Hoe zorg je ervoor, op een tactvolle manier, dat je toch in gesprek raakt?

Tip 6: Verwerk gegevens na het event

Je hebt misschien contactgegevens uitgewisseld met de personen met wie je hebt gesproken. Wat doe je erna mee? Hoe onthoud je wie je waar hebt gesproken? Hoe neem je terug contact op na het netwerkevent?

 

VLAIO tips voor ondernemers

Met onze tips willen we jou als ondernemer inspireren en informeren. Onze bedrijfsadviseurs geven je raad over alle aspecten van het runnen van een bedrijf. Je vindt alle VLAIO tips verzameld op www.vlaio.be/VLAIOtips.

Abonneer je hier op onze VLAIO nieuwsbrief en ontvang elke 2 weken de nieuwste tips rechtstreeks je mailbox.

 

Delen: