Vlaamse Regering kent steun van € 1,02 miljoen toe aan de VVSG voor het Project ‘Overlegtafels Economie en Smart Cities’

Publicatiedatum
Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemen. We hebben nood aan meer en sterker ondernemerschap in innovatieve steden en gemeenten. Daarom zetten de VVSG en VLAIO met het project in op een sterke samenwerking tussen overheden, over gemeentegrenzen en bestuursniveaus heen. Samen, en in dialoog met ondernemers, creëren we zo in onze steden en gemeenten een sterk ecosysteem dat ondernemerschap en innovatie stimuleert.
Overlegtafels VVSG

Voortbouwend op de ervaringen uit het verleden, rekening houdend met de nieuwe uitdagingen

Sinds 2012 organiseert de VVSG met steun van en in nauwe samenwerking met VLAIO een aanbod voor steden en gemeenten die nog sterker willen inzetten op het beleidsdomein economie. Sinds 2018 ontvangt de VVSG ook een subsidie om een aanbod rond Smart Cities uit te bouwen.

De Overlegtafels Economie, in al hun vormen, waar kennis en ervaring delen en netwerkvorming centraal staan, werden een begrip. De bijhorende basisopleiding, thematische opleidingen en studiedagen kenden een groot bereik. De ondersteuning op vlak van Smart Cities hielp steden en gemeenten de voorbije jaren op weg in dit nieuwe domein, bood inspiratie en leidde tot meer digitaal leiderschap bij de lokale besturen en samenwerking over gemeentegrenzen en organisaties heen.

De nu toegekende subsidie is bedoeld om - voortbouwend op die ervaringen uit de vorige subsidieperiodes, rekening houdend met de huidige context en met de doelstellingen van VLAIO - gedurende drie jaar een nieuw dienstverleningsaanbod voor gemeenten te voorzien. Dit zowel rond economie als Smart Cities.

Een brede waaier aan initiatieven

Wil je als gemeente op de hoogte blijven van wat er beweegt in het beleidsdomein? Ben je benieuwd hoe andere gemeenten het aanpakken? Wil je verder jouw beleid en dienstverlening professionaliseren? Of zet je je eerste stappen in deze thema’s? Versterk je graag je netwerk, niet alleen met collega’s uit andere gemeenten maar ook met andere organisaties die ondernemers ondersteunen of actief zijn op het vlak van Smart Cities? Dan vind je zeker je gading in het aanbod dat uitgerold wordt. Check alvast even de kalender. In juni staat er een reeks van Regionale Overlegtafels Economie voor ambtenaren (ROT) op de agenda. Of neem even contact op met de VVSG. Zij zullen je graag op weg helpen.

Meer informatie

Op de website van de VVSG lees je meer in de kennisdomeinen ‘Economie’ en ‘Smart Cities’. VLAIO bundelt haar informatie voor lokale besturen op www.vlaio.be/lokalebesturen.

Delen: