Vernieuwde brochure financiering

Publicatiedatum
Op zoek naar extra of alternatieve financiering? Ontdek in onze vernieuwde brochure een overzicht van wat de overheid voor jou kan doen.

Versie juni 2020
foto voorkant brochure financiering

Extra financiering nodig?

Ondernemingen die nood hebben aan financiële middelen, stappen meestal in eerste instantie naar de bank. Soms is bancaire financiering echter niet mogelijk. Je zit bijvoorbeeld nog in de ontwikkelingsfase van nieuwe producten, of je kan onvoldoende terugbetaalcapaciteit aantonen. De bank vindt het risico voor het gewenste kapitaal te hoog. De brochure ‘Op zoek naar financiering’ zet de alternatieve financieringsoplossingen op een rij en geeft ook tips om je kredietaanvraag optimaal voor te bereiden.

Onze vernieuwde brochure

Het eerste luik van deze brochure maakt je wegwijs in de verschillende mogelijke financieringsbronnen. In een tweede deel gaan we dieper in op overheidsinitiatieven die aan deze financieringsmogelijkheden gekoppeld zijn. Zo zijn er diverse maatregelen die inbreng via familie, vrienden en fans aanmoedigen, alsook financieringsproducten die een aanvulling kunnen zijn op het bancaire krediet. Ook wanneer je geen toegang hebt tot deze vormen van financiering zijn er mogelijkheden. De brochure ‘Op zoek naar financiering? Ontdek wat de overheid voor je kan doen!’ kan je gratis downloaden op deze website.
 

Financiering tijdens de coronacrisis

Om de bedrijven zoveel mogelijk bij te staan, te ondersteunen en te voorkomen dat ze in zware financiële problemen komen, nemen de Vlaamse, Federale en Europese overheid extra maatregelen. Deze maatregelen worden niet toegelicht in deze brochure, gezien hun tijdelijk karakter. Je kan deze maatregelen raadplegen in het apart thema ‘Coronavirus' in de Subsidiedatabank en op vlaio.be/corona.

Neem contact op voor advies op maat

Heb je concrete vragen over financieringsmogelijkheden, dan ben je ook welkom op één van onze zitdagen voor een persoonlijk gesprek. Je vindt hier de data en locaties, en kan je meteen inschrijven.

Nog vragen?

Neem dan contact op met onze bedrijfsadviseurs via dit contactformulier, op het gratis nummer 0800 20 555 of stuur een mail naar info@vlaio.be. 

 

Jouw bedrijf tijdens en na de coronacrisis

We willen jou als ondernemer inspireren en informeren, en de Vlaamse economie ondersteunen bij de heropstart na de coronacrisis. Een overzicht van alle steunmaatregelen vind je op www.vlaio.be/corona en in de subsidiedatabank.

Blijf altijd op de hoogte van de laatste subsidies, initiatieven en steunmaatregelen voor ondernemers door je in te schrijven op de VLAIO nieuwsbrief en door onze FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.