Van 15 tot 24 maart 2024 toont Vlaanderen haar technologie en innovatie

Publicatiedatum

Innovatie en technologie betekenen de economische toekomst voor Vlaanderen. Samen met een brede groep van partners wil Flanders Technology & Innovation, in ’t kort FTI, inspelen op deze sterktes van onze economie. Het FTI festival in zes steden toont het brede publiek van 15 tot 24 maart dat we daar trots op mogen zijn. In heel Vlaanderen pakken bedrijven met hun innovatieve producten uit tijdens de Open Technologie en Innovatiedag op 17 maart 2024.

FTI festival

Van de opening in Gent over Kortijk, Leuven, Hasselt en Brussel tot het slot in Antwerpen tovert FTI Vlaanderen om in één groot inspiratie- en belevingsfestival. Van 15 tot 24 maart 2024 kan iedereen op het FTI festival technologie en innovatie ontdekken.

Open Technologie en Innovatiedag

Op zondag 17 maart 2024 organiseert FTI de Open Technologie en Innovatiedag. Bedrijven uit alle steden en gemeenten zetten die dag hun deuren open om hun innovatieve producten of productieprocessen te tonen aan de buurt, de provincie en heel Vlaanderen. Stimuleer jij als lokaal bestuur ondernemingen om deel te nemen? Inschrijven kan tot 31 december 2023.

Partner in de kijker 

Binnen het beleidsdomein economie zijn veel organisaties actief. Samenwerkingen tussen die actoren maken echt een groot verschil. Ook voor de ondernemingen in jouw stad of gemeente. Flanders Technology & Innovation vertelde daarom over haar toekomstplannen op een ‘Partner in de kijker’-sessie van de VVSG op 14 november 2023. Presentaties, opnames en partnerfiches van deze sessies vind je op deze webpagina’s van de VVSG

Samen voor sterk ondernemen 

Meer en sterker ondernemerschap in innovatieve steden en gemeenten: daar gaan we voor! De VVSG en VLAIO bundelen de krachten in het project Overlegtafels Economie & Smart Cities. Je leest er meer over op vlaio.be/lokalebesturen. #sterkondernemen.

Delen: