Vacature: relatiebeheerder e-loketondernemers

Publicatiedatum
Wil je andere agentschappen overtuigen om met hun ondernemersaanbod mee te stappen in e-loketondernemers.be? Ben je sterk op communicatief vlak? Heb je kennis en interesse in IT? En beschik je over de nodige overtuigingskracht? Dan is deze vacature misschien wel iets voor jou!

Wat houdt de job in? 

Als relatiebeheerder en communicatieverantwoordelijke van het e-loketondernemers zorg jij ervoor dat ondernemers via het e-loket voor ondernemers informatie en een aanbod op maat krijgen. Het e-loket is een centraal platform waar ondernemers informatie vinden en subsidies, erkenningen en vergunningen bij de deelnemende overheden kunnen aanvragen en opvolgen. Jij staat in voor het relatiebeheer en overtuigt andere agentschappen om met hun ondernemersaanbod mee te stappen in e-loketondernemers.be. Je informeert hen over onze dienstverlening en brengt aansluitende partijen in contact met de juiste actoren. Daarnaast beschik je over enige IT-kennis en weet je hoe het ecosysteem van het e-loket werkt. 

Meer informatie over het e-loket kan je hier vinden 

Ook na de huidige maatregelen rond Covid-19 is het mogelijk om van thuis uit, of vanuit een satellietkantoor te werken. Wij werken steeds rond het kader van PTOW (plaats- en tijdonafhankelijk werken). 

Functiecontext

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO, www.vlaio.be) is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. Wij stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat met een focus op:

 • het stimuleren van groei en innovatie door ondernemingen financieel te ondersteunen via subsidies om te kunnen groeien, transformeren of innoveren; 
 • het bevorderen van ondernemerschap door samen te werken met sterke partners die kmo’s kunnen begeleiden van (pre)start over groei tot overname; 
 • het ondersteunen van clusters door het steunen van organisaties die samenwerking en dynamiek op gang brengen binnen een groep van ondernemingen en kennisinstellingen; 
 • het bevorderen van omgevingsfactoren door de ontwikkeling van bedrijventerreinen en het voorzien van adequate bedrijfshuisvesting. 

Wij, dat zijn 400 enthousiaste VLAIO-collega’s die zich samen met een netwerk van partners uit de overheid en de bedrijfswereld dagelijks inzetten voor alle ondernemers in Vlaanderen. 

Bij VLAIO kom je terecht in een warme organisatie waar:

 • mensen fier zijn om medewerker bij VLAIO te zijn; 
 • medewerkers duidelijk kunnen uitleggen waar VLAIO voor staat; 
 • medewerkers zich door de organisatie gewaardeerd en ondersteund voelen in de uitoefening van hun job; 
 • VLAIO-collega’s elkaar kennen en elkaar ook als collega’s beschouwen. 

Je komt terecht in de afdeling Relatiebeheer Ondernemingen. In samenwerking met partners en andere overheden neemt deze afdeling de rol op van geïntegreerde frontoffice voor ondernemersvragen aan de overheid en voor specifieke vragen over het overheidsinstrumentarium. De afdeling beheert o.a. het e-loket voor ondernemers. 

Wie zoeken we? 

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan de volgende voorwaarde: 

 1. Je hebt een masterdiploma of een ander diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau A binnen de Vlaamse overheid.

Je kunt ook deelnemen aan de selectie als je binnenkort afstudeert en binnen de 4 maanden na de uiterste inschrijvingsdatum het gevraagde diploma behaalt. Je kunt de functie alleen opnemen als je op het moment van de indiensttreding je diploma effectief behaald hebt.    

Wat bieden we? 

 • Je komt terecht in een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving, samen met alle belanghebbenden werk je mee aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang. 
 • Je krijgt ruime mogelijkheden wat vorming, bijscholing en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft.
 • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij je 35 dagen vakantie per jaar, bovendien heb je ook vakantie tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Tijdens de schoolvakanties is er in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge) een professionele opvang voor kinderen tussen 3 en 14 jaar.
 • Geen fan van files? Bij de Vlaamse overheid kan je rekenen op gratis openbaar vervoer van en naar je werk of een fietsvergoeding voor je woon-werkverkeer. Je kan ook één of 2 dagen van thuis of een satellietkantoor werken bij de meeste functies.
 • Je kan je gratis aansluiten bij de hospitalisatieverzekering die door de werkgever voorzien wordt. Ook de leden van je gezin kunnen aan een voordelig tarief aansluiten.
 • Je ontvangt maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag. 5,91 euro wordt door de werkgever betaald, 1,09 euro door de werknemer, via een maandelijkse inhouding op het nettoloon.
 • Je wordt aangeworven of overgeplaatst in de graad van adjunct van de directeur (rang A1) met de bijbehorende salarisschaal A111 (bij 0 jaar anciënniteit). Je eerste 12 maanden vormen een proefperiode met een individueel vormingsprogramma.