Vacature: Projectleider Digitaliseringsprojecten

Publicatiedatum
Is het leiden van digitaliseringsprojecten echt jouw ding en heb je er praktische ervaring mee? Leid je met plezier projecten in goede banen, ga je daarbij graag in interactie met klanten binnen en buiten VLAIO, en stuur je anderen op een vlotte manier aan? Dan zou dit de geknipte job voor jou kunnen zijn!

Wat houdt de job in? 

Als Projectleider digitaliseringsprojecten bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) ben je verantwoordelijk voor nieuwe digitaliseringsprojecten. Je werkt in eerste instantie mee aan de verdere ontwikkeling van het CRM- en dossierbehandelingssysteem van VLAIO. Na een inwerkperiode om het nodige inzicht in de toepassing te krijgen, ga je aan de slag om via kleine en grote projecten nieuwe functionaliteiten en modules te bouwen. Daarbij coördineer jij het volledige traject van projectplanning, business analyse, over ontwikkeling en testen, tot de ingebruikname. Op termijn trek je ook mee de ontwikkeling van andere vernieuwende toepassingen. 

Heb je ervaring als projectleider en wil je meewerken aan de digitalisering van VLAIO? Aarzel dan niet en solliciteer nu! 

Functiecontext

Als projectleider digitaliseringsprojecten maak je samen met een 20-tal collega’s deel uit van de dienst Informatica. Dit is een van de diensten binnen de afdeling Data & Interne Innovatie.

De dienst heeft als prioriteiten:

 • We zorgen voor een betrouwbare digitale werkomgeving voor de medewerkers van VLAIO (digitale werkplek, CRM, dossierbehandeling, informatiebeheer,…)
 •  Samen met de collega’s van het team Data & Monitoring zorgen we voor het dataplatform ter ondersteuning van de datagedreven werking van VLAIO.
 • We leveren de digitale ondersteuning voor nieuwe diensten, subsidies of nieuwe processen van VLAIO.
 • We realiseren innovatieve digitaliseringsprojecten.

De werking van VLAIO wordt ondersteund door een CRM- en dossierbehandelingssysteem (KRIS), op basis van Microsoft Dynamics. Het biedt vandaag typische CRM-functionaliteit en dossierbehandeling voor een 30-tal dossiertypes (digitale indiening, interne beslissingsprocessen, digitale rapportering, financiële processen,…). Het wordt gebruikt door meer dan 350 medewerkers. Het dossierbehandelingssysteem bestaat uit een platform met configureerbare modules, die op een flexibele manier ingezet worden om uiteenlopende dossiertypes te ondersteunen.

Wie zoeken we? 

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan volgende twee voorwaarden: 

 1. Je hebt een masterdiploma of een ander diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau A binnen de Vlaamse overheid (bij voorkeur beschik je over een diploma in de informatica of ingenieurswetenschappen
 2. Je hebt minimaal 6 jaar functierelevante ervaring, waarvan minstens 3 jaar ervaring in een gelijkaardige functie (als projectleider). 

Wat bieden we? 

 • Je komt terecht in een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving, samen met alle belanghebbenden werk je mee aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang. 
 • Je krijgt ruime mogelijkheden wat vorming, bijscholing en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft.
 • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij je 35 dagen vakantie per jaar , bovendien heb je ook vakantie tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Tijdens de schoolvakanties is er in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge) een professionele opvang voor kinderen tussen 3 en 14 jaar.
 • Geen fan van files? Bij de Vlaamse overheid kan je rekenen op gratis openbaar vervoer van en naar je werk of een fietsvergoeding voor je woon-werkverkeer. Je kan ook één of 2 dagen van thuis of een satellietkantoor werken bij de meeste functies.
 • Je kan je gratis aansluiten bij de hospitalisatieverzekering die door de werkgever voorzien wordt. Ook de leden van je gezin kunnen aan een voordelig tarief aansluiten.
 • Je ontvangt maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag. 5,91 euro wordt door de werkgever betaald, 1,09 euro door de werknemer, via een maandelijkse inhouding op het nettoloon.
 • Je wordt aangeworven of overgeplaatst in de graad van adviseur (rang A2) met de bijbehorende salarisschaal A211 (bij 0 jaar anciënniteit). Je eerste 12 maanden vormen een proefperiode met een individueel vormingsprogramma.