Vacature: Projectadviseur ondernemersvorming

Publicatiedatum
Als projectadviseur ondernemersvorming bouw je een duurzaam relatiebeheer uit met verschillende stakeholders waaronder SYNTRA en andere dienstverleners binnen de ondernemersvorming. Je focust op de coördinatie van de uitbouw van transitiepunten in Vlaanderen. Is deze job jou op het lijf geschreven? Solliciteren kan tot 5 maart.

Jobomschrijving

Wat zal je doen?

Als projectadviseur ondernemersvorming bouw je een duurzaam relatiebeheer uit met verschillende stakeholders waaronder SYNTRA en dienstverleners binnen de ondernemersvorming. Meer specifiek bouw je de coördinatie uit van de transitiepunten in Vlaanderen. Je krijgt voortdurend te maken met nieuwe impulsen en een breed scala aan arbeidsmarktvraagstukken. Je wordt uitgedaagd om te inspireren, eenvoud aan te brengen in complexe dossiers en beslissingen te onderbouwen.

Context

VLAIO coördineert samen met VDAB een pilootproject rond transitiepunten. Een transitiepunt is een partnerschap waarin zowel bedrijven als werknemers worden bijgestaan in hun werk-naar-werk transitievragen. Om het talent in Vlaanderen optimaal te benutten wil VDAB immers loopbaanmobiliteit stimuleren. Door evoluties in bedrijven verdwijnen functies of wijzigen de vereiste competenties, sommige werkgevers kennen pieken en dalen in hun personeelsnood, een bedrijf kan tijdelijk haar activiteit moeten terugschroeven, ... .VDAB wil werkloosheid voorkomen en proactief zowel werkgevers als werknemers ondersteunen om transities tussen jobs te vergemakkelijken. Daarom zal het samen met partners in 2023 een aantal zogenaamde transitiepunten oprichten in Vlaanderen.

VLAIO coördineert dit pilootproject samen met VDAB gedurende 2 jaar om er lessen uit te kunnen trekken en beleidsaanbevelingen te kunnen doen. Om je opdrachten tot een goed einde te brengen, zoek je de samenwerking op, zowel binnen je team en je organisatie, als met het netwerk daarbuiten.

Wil je een rol spelen in ondernemersvorming? Wil je graag veelvuldige contacten met stakeholders? Lijkt het netwerk van transitiepunten verder uitbouwen en ondersteunen je wel wat? Dan is deze vacature misschien iets voor jou!

Wie ben jij?

Op het moment van je sollicitatie beschik je al over:

  • Een masterdiploma

Kennis en vaardigheden van een projectadviseur ondernemersvorming:

  • Kennis hebben van ondernemersvorming en kennis van het Vlaams economische weefsel en de leefwereld van ondernemingen of bereid zijn dit aan te leren en te actualiseren.
  • Kennis hebben van het thema werk naar werk transities of bereid zijn er zich in te werken
  • Procedures en regelgeving van het steuninstrument (voornamelijk open oproep ondernemersvorming) waarin de projectadviseur actief is, kennen en toepassen
  • Vlot kunnen werken met diverse ICT toepassingen

Jouw voordelen

  • Je krijgt een voltijds contract van bepaalde duur (2 jaar) in de graad van adjunct van de directeur met bijhorende salarisschaal A111. Op de salarissimulator kan je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.
  • We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
  • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstmis en Nieuwjaar.
  • Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).
  • Ontdek hier meer over werken bij de Vlaamse overheid.
 

Interesse? 

Solliciteren kan tot en met 5 maart 2023.

Solliciteer hier meteen online voor deze vacature!

 
 

Blijf op de hoogte van vacatures bij VLAIO

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Die vermelden we steeds in de VLAIO nieuwsbrieven. Je kan je hier abonneren.

Ook vind je steeds alle openstaande vacatures op vlaio.be/vacatures.

 

Delen: