Vacature: Projectadviseur klimaat en energietransitie met focus op technologie

Publicatiedatum

Ben je een ingenieur met bijzondere interesse in de klimaat- en energietransitie? Heb je zin om aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen bij te dragen? Heb je een boon voor ondernemerschap en innovatie? Dan is de functie van projectadviseur klimaat- en energietransitie iets voor jou! Je kan solliciteren tot 3 juni. Wil je meer weten? We organiseren een digitaal infomoment op 28 mei om 14.30u.

Functieomschrijving

De Vlaamse regering keurde in 2023 een nieuw beleidskader voor een industrieel klimaattransitieprogramma ‘Klimaatsprong’ definitief goed. Binnen dit beleidsinitiatief heeft de werkgroep ‘transitie’ een voorstel geformuleerd voor een transitie-instrument dat een industriële transitie naar low-carbon-processen in gang kan zetten en hiermee aan de Europese klimaatdoelstellingen kan beantwoorden. VLAIO heeft het mandaat gekregen om dit instrument uit te werken en een eerste oproep te lanceren. Als projectadviseur klimaat- en energietransitie werk je actief mee aan de implementatie van dit instrument. Je bent betrokken in het ontwerp en de uitwerking ervan, en staat in voor de evaluatie en opvolging van projectaanvragen ingediend door ondernemingen en andere organisaties in het domein van klimaat en energie. Je behandelt daarbij in het bijzonder de technische aspecten van deze materie en evalueert de haalbaarheid van de industriële implementatie ervan.

Je staat er niet alleen voor en wordt opgenomen binnen een multidisciplinair team van de afdeling Steun, en zal nauw samenwerken met het team Missies & Transities binnen VLAIO. Daarnaast ga je ook in nauw overleg met stakeholders en partners in het domein om een goede samenwerking te verzekeren.

 

Infomoment op 28 mei

Op dinsdag 28 mei organiseren we van 14.30u tot 15.30u een digitaal infomoment. Heb je specifieke vragen over de functie-inhoud of over de selectieprocedure? 

Schrijf je nu in

 

Wie ben jij? 

  1. Je hebt een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen of bio-ingenieurswetenschappen met relevante ervaring in het domein van energie en klimaat.

    Of

    Je hebt een masterdiploma in de industriële wetenschappen met relevante ervaring in het domein van klimaat en energie.

  2. Je hebt minstens 6 jaar ervaring, die relevant is voor de functie, waarvan minstens 3 jaar in een industriële context.

Jouw voordelen

  • Je wordt aangeworven in statutair dienstverband in de graad van ingenieur met bijhorende salarisschaal A121.
  • Je ontvangt volgende voordelen: maaltijdcheques, gratis openbaar vervoer, een breed aanbod van leasefietsen, hospitalisatieverzekering, ...
  • Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen kerstdag en nieuwjaar.
  • Je activiteit bepaalt je werkplek. Bij de meeste functies kan je dus zowel op kantoor, van thuis uit of op een satellietkantoor werken.
 

Meer weten en solliciteren? 

Solliciteren voor deze functie kan tot en met 3 juni.

Bekijk het selectiereglement en solliciteer nu

 

Delen: