Vacature: Medewerker dienst informatica

Publicatiedatum
Kan je goed overweg met standaard softwareprogramma’s en applicaties, en help je mensen graag verder? Ben je klantgericht, communicatief en werk je graag mee aan documentatie? Dan zou dit de geknipte job voor jou kunnen zijn! Is deze vacature iets voor jou? Solliciteer dan t.e.m. 25 mei.

Jobomschrijving

Als medewerker informatica bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) draag je in de eerste plaats bij aan de goede ondersteuning van de gebruikers van een interne toepassing voor dossierbehandeling en CRM. Dat interne programma heet KRIS (Klant & Relatie Informatiesysteem) en wordt door ongeveer 400 van de 450 medewerkers gebruikt. Daarmee ondersteunen we een groot deel van de werking van VLAIO, met als voornaamste toepassingen het registreren van contacten met ondernemingen en het behandelen van subsidiedossiers (digitale indiening, interne beslissingsprocessen, betalingen,…). 

Jouw taken:

 • Je zorgt in de eerste plaats voor de eerstelijnsondersteuning: vragen van KRIS gebruikers komen bij jou terecht. Eenvoudigere of vaak voorkomende vragen beantwoord je zelf, complexere vragen stuur je door naar de juiste verantwoordelijke.
 • Je werkt mee aan documentatie (bijvoorbeeld Frequently Asked Questions) en filmpjes met handleidingen.
 • Je werkt mee aan nieuwe ontwikkelingen binnen KRIS: je test de nieuwigheden en je geeft toelichting aan collega’s in de andere afdelingen (bv. via vragenuurtjes), …

Jouw profiel:

 • Je hebt een goede kennis van standaard softwareprogramma’s, kunt vlot overweg met dagdagelijkse apps en pikt snel IT toepassingen op. Je hebt interesse in IT en test graag nieuwigheden in software.
 • Je bent communicatief en klantgericht: je communiceert vlot en denkt mee vanuit het perspectief van klanten.
 • Je werkt zelfstandig en zorgvuldig.
 • Je kunt goed samenwerken.

Je komt terecht in het team applicaties, een groeiend en gedreven team van een 15-tal collega’s. Zij zullen je met plezier begeleiden om je nieuwe job te leren kennen en erin te groeien. Je kan bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen ook meerdere dagen per week van thuis of vanuit een satellietkantoor werken.

Wie zoeken we?

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan volgende voorwaarde:

 • Je hebt een diploma hoger secundair onderwijs of een ander diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau C binnen de Vlaamse overheid of je bent reeds tewerkgesteld in niveau C bij de diensten van de Vlaamse overheid.

Wat bieden we?

 • Je wordt aangeworven in statutair dienstverband in de graad van medewerker met bijhorende salarisschaal C111.
 • We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
 • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstdag en Nieuwjaar.
 • Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).

Werken bij VLAIO

Wil je weten hoe het is om bij VLAIO te werken? We laten het onze collega's zelf vertellen!