Vacature (junior) data engineer/analist

Publicatiedatum
We zoeken een junior data engineer/analist voor onze IT-afdeling. Ben je op zoek naar een job waar je met data kan werken en groeikansen krijgt? Solliciteer dan ten laatste op 27/07 voor deze functie. Een goede ingesteldheid is belangrijker dan ervaring. Ook als je pas van school komt, kan je in aanmerking komen.  

Wat kan je verwachten van een job als data engineer/analist? 

In welke afdeling kom je terecht? Waar kan jij als data engineer/analist het verschil maken? Wat zijn de voordelen? En wie zijn je collega's? Maak in onderstaand filmpje kennis.

Lees verder onder het filmpje om meer te weten te komen over de job, wie we zoeken, en hoe je kan solliciteren. 

Jobomschrijving

VLAIO is het aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Elke dag maak je met jouw job Vlaanderen nog beter. 

Hoe?

Jij maakt het verschil door de juiste data beschikbaar te stellen (als engineer) of ermee te rapporteren (als analist). Die data zijn cruciaal voor de werking van ons agentschap. Als data engineer of analist vervul je dus een belangrijke rol. 

Wat zal je doen?

Je organiseert data uit diverse bronnen (e-mails, sociale media, operationele systemen, SharePoint, …) zodat ze geschikt zijn om te analyseren. Daarnaast ontwikkel je nieuwe data-toepassingen of rapporten en zorg je ervoor dat onze data oplossingen altijd goed werken en beschikbaar zijn. Dat doe je door vragen te vertalen naar technische oplossingen die je dan mee helpt ontwikkelen. Hiervoor gebruik je de meest geschikte methodes, software en technieken.  

Onze datagegevens worden opgeslagen in het VLAIO-data lake in Microsoft Azure. Bij het selecteren en voorbereiden van data via Python en SQL hou je het ontsluiten van onze data en applicaties in het data lake steeds in het achterhoofd. Je gebruikt PowerBI om rapporten op te stellen.  

Wie zoeken we?  

Profiel

  • Je bent leergierig en gemotiveerd
  • Je krijgt energie van het speuren in grote bakken data
  • Je bent analytisch, oplossingsgericht en positief ingesteld
  • Je zoekt steeds naar verbeteringen
  • Je bent communicatief vaardig en zoekt graag de samenwerking op
  • Je hebt een bachelordiploma of een gelijkwaardige ervaring

Geen ervaring? Geen probleem! 

Ook als je nog geen werkervaring of weinig of geen kennis van data hebt, kan je bij ons aan de slag. We geloven in “al doende leren”, en bieden je een in-house opleidingstraject tot data-analist of data engineer aan. Je krijgt ook introducties in de IT-talen SQL en Python.  

Ben je dus op zoek naar een job waar je met data kan werken en groeikansen krijgt? Solliciteer dan snel voor deze functie. Een goede ingesteldheid is belangrijker dan ervaring. Ook als je pas van school komt, kan je in aanmerking komen.  

Solliciteren?  

Wil je solliciteren voor deze functie? Mail dan je cv en een motivatiebrief ten laatste op woensdag 27 juli naar Karel.Coenye@vlaio.be.  

Als je weerhouden wordt op basis van de cv-screening nodigen we je uit voor een gesprek bij VLAIO. Dat gesprek zal plaatsvinden in de laatste week van augustus.  

Als je na het gesprek weerhouden wordt, volgt er nog een finaal gesprek met Smals waarin naast motivatie en kennis ook verloning en extralegale voordelen aan bod komen.  

Word je geselecteerd? Dan krijg je een contract als bediende bij Smals aangeboden. 

Jouw job en opleidingstraject starten ten laatste in oktober. 

Werken voor VLAIO via Smals 

Bij Smals werk je aan innovatieve ICT-projecten en diensten voor werk, gezin en gezondheid. Je werk heeft een positieve maatschappelijke impact voor burgers en ondernemers. Dankzij opleiding, projecten en diensten met een hoge technische complexiteit bouw je een unieke domeinkennis uit. Als werkgever staat Smals garant voor een gezond evenwicht tussen werk en privé. We geven eerlijke kansen, ongeacht je leeftijd, afkomst of overtuiging. Smals zal je voor onbepaalde duur detacheren bij VLAIO.  

 Smals en VLAIO bieden je een competitief loon met nog een aantal extralegale voordelen: 

Maaltijdcheques;  

  • Een bedrag in je pensioenplan bij Smals, de zogenaamde tweede pijler; 
  • De mogelijkheid om een gratis hospitalisatieverzekering bij Ethias te nemen; 
  • Terugbetaling volledige woon-werkverplaatsing met het openbaar vervoer 
  • Je krijgt 28 dagen verlof en naast de wettelijke feestdagen ben je ook nog vrij op 11/07, 02/11, 15/11 en in de periode tussen kerst en nieuwjaar.  

Waar zal je werken?  

Bij VLAIO kom je terecht in een groeiend team en krijg je de mogelijkheid om zelf initiatieven te nemen in het kader van de digitaliseringsstrategie van het agentschap. VLAIO is een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie en die een permanente verbetering van de dienstverlening nastreeft.   

Je werkt via een systeem van glijdende werktijden (38u/week) en kan telewerken, zowel van thuis als vanuit een van de vijf Vlaamse Administratieve Centra in de provinciehoofdsteden, allen op wandelafstand van een station. Het hoofdkantoor ligt op vijf minuten wandelafstand van het station Brussel-Noord. Je komt minstens één keer per week naar het hoofdkantoor. Jouw nieuwe werkplek heeft een prima bedrijfsrestaurant, een koffiebar en een fitnessruimte.  

 

Meer info?

Voor meer informatie over de functie-inhoud kan je terecht bij Cedric Corteel of Karel Coenye.  

Cedric Corteel                        
Cedric.Corteel@vlaio.be               
0485/ 47 33 96                        

Karel Coenye  
Karel.Coenye@vlaio.be 
0475/85 24 20