Vacature: IT Architect

Publicatiedatum

We zijn op zoek naar een IT architect om onze data-infrastructuur efficiënt te beheren en data maximaal te integreren in onze applicaties en platformen. Het zwaartepunt van de functie ligt op cloud infrastructuur. Heb je een neus voor het uittekenen van een cloud architectuur? Ben je een teamspeler en denk je graag organisatie-breed? Dan zou dit de geknipte job voor jou kunnen zijn! Aarzel niet en solliciteer nu!  

Job-inhoud

Als IT Architect speel je een sleutelrol in de digitale transformatie van VLAIO. Je ontwikkelt een robuuste en toekomstbestendige cloud architectuur en vertaalt complexe vereisten naar innovatieve en schaalbare oplossingen. Je waarborgt de veiligheid van onze cloud-activiteiten en zorgt voor een naadloze integratie van de nieuwste technologieën.  

Jouw voornaamste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Je ontwikkelt onze cloud architectuur verder en houdt daarbij rekening met data domeinen, partner landing zones en integraties over verschillende agentschappen heen. Je waakt erover dat deze architectuur naadloos aansluit bij onze strategische doelstellingen en de steeds veranderende technische vereisten van een cloud omgeving.  
 • Je zet daarbij maximaal in op 'infrastructure as code' en het Cloud Adoption Framework (CAF).
 • Je waarborgt de veiligheid en integriteit van onze cloudinfrastructuur in overleg met de security officer. Samen met collega’s los je proactief mogelijke issues op en optimaliseer je onze processen.
 • Je overlegt met de verschillende teams van onze afdeling om ervoor te zorgen dat onze architectuur voldoet aan de behoeften van alle stakeholders. Je vertaalt daarbij complexe technische concepten naar heldere, begrijpelijke taal voor niet-technische collega's.  
 • Je overlegt met partners en stuurt consultants aan met oog op de praktische implementatie van onze cloud-infrastructuur. Waar nodig steek je zelf mee de handen uit de mouwen.
 • Je draagt bij tot een toekomstbestendige en innovatieve cloudomgeving. Je doet dat vanuit een visie op de bijdrage van cloudtechnologieën aan digitale transformatie, die je door vertaalt naar een VLAIO-cloudstrategie.  
 • Je blijft op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in cloudtechnologieën en past deze toe om onze systemen te verbeteren en te innoveren.
 • Je kijkt ruimer dan onze Azure omgeving en houdt overzicht op het hele cloudlandschap van VLAIO.

Samen met andere architecten neemt je deel aan het adviescomité architectuur. Je draagt vanuit jouw expertise bij aan een overkoepelende visie op de cloud-, IT- en entreprise-architectuur van VLAIO.

Vanuit die insteek draag je ook bij aan het opzetten en onderhouden van onze enterprise-architecture.  

Waar kom je terecht?

VLAIO is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren ondernemerschap, ondersteunen innovatie en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Wij, dat zijn 475 enthousiaste VLAIO-collega’s die zich samen met een netwerk van partners uit de overheid en de bedrijfswereld dagelijks inzetten voor alle ondernemers in Vlaanderen.  

VLAIO bereikt jaarlijks een kleine 100.000 ondernemingen met diverse vormen van begeleiding en subsidies. Om gericht vragen te beantwoorden, efficiënt door te verwijzen naar partners en subsidieaanvragen vlot te behandelen, maken we maximaal gebruik van data en beschikken we over een geavanceerde data-infrastructuur.

Als IT Architect opereer je samen met een 55-tal enthousiaste collega’s vanuit de afdeling Data & Interne Innovatie. In deze afdeling zorgen we o.a. voor een betrouwbare digitale werkomgeving voor de medewerkers van VLAIO (digitale werkplek, informatiebeheer, CRM, dossierbehandeling,…). We bouwen en beheren het dataplatform en data-toepassingen als basis voor de data gedreven werking van het agentschap. Verder leveren we de digitale ondersteuning voor nieuwe diensten, subsidies of nieuwe processen van VLAIO met maximale inzet op het gebruik van data. Tot slot vormen we de drijvende kracht achter het innoverend vermogen van alle VLAIO-medewerkers.

Je maakt deel uit van het competentiecentrum data, een team van 16 mensen die samen de hele data-werking van VLAIO vorm geven. Het team werkt volgens de SCRUM methodiek van agile softwareontwikkeling intensief samen met gebruikers uit alle afdelingen van VLAIO. Het team doet ook beroep op externe dienstverleners (analisten, data-scientists ,engineers,…). 

Wie ben jij?  

Je bent een oplossingsgerichte en creatieve IT Architect met een passie voor innovatie en een drive om een excellente en dynamische cloud omgeving op te zetten. Je kan onderstaande punten moeiteloos afvinken voor jezelf:  

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in cloud architecture binnen platformen zoals Azure of AWS
 • Je beschikt over een masterdiploma of je hebt een bachelordiploma en kan aantonen dat je over gelijkwaardige ervaring als een master beschikt.  
 • Je bent bedreven in CI/CD met infrastructure as code binnen platformen zoals Terraform, het Microsoft CAF Framework enz…  
 • Cloud networking en cloud security kennen voor jou geen geheimen.  
 • Je hebt ervaring met agile ontwikkeling 

Je hebt een streepje voor in de selectie als je

 • Ervaring hebt met servicedesign en/of ITIL  
 • Al eens eerder een visie en/of strategie voor een cloud architectuur uitwerkte

Je bent een teamspeler die waarde hecht aan samenwerking en kennisdeling. Jouw passie is aanstekelijk; je bent een pionier die altijd op zoek is naar de volgende technologische doorbraak en die met plezier gaat verkennen. Tot slot spreek en schrijf je vloeiend Nederlands. 

 

Interesse? 

Mail je CV en motivatiebrief naar selectiesvlaanderenconnect@vlaanderen.be. Deze vacature staat open tot en met 1 oktober 2024, tenzij er eerder een geschikte kandidaat gevonden wordt.

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en bouw mee aan het diverse Vlaanderen van morgen.
Heb je een handicap? We voorzien aanpassingen tijdens de selectieprocedure. Heb je bepaalde aanpassingen nodig om deel te kunnen nemen aan de selectie? Neem dan zo vroeg mogelijk in de procedure contact op met de contactpersoon van deze vacature. We zorgen ervoor dat je in de best mogelijke omstandigheden kan deelnemen aan de selectie.

 
 

Meer info? 

Voor vragen of info over de functie-inhoud:

Karel Coenye
Teamleider Competentiecentrum Data
Karel.Coenye@vlaio.be  
0497/05.83.39 

Voor vragen of info over de selectieprocedure: 

Ellen Vanderschueren
selectiesvlaanderenconnect@vlaanderen.be 

 

Werken voor Vlaanderen connect

Boeiende en uitdagende IT-functies én de mogelijkheid om mee je schouders te zetten onder het verder uitbouwen van een digitale en slagkrachtige Vlaamse overheid. Dat is werken voor Vlaanderen connect. Elke dag zetten onze medewerkers zich mee in om de Vlaamse overheid verder te digitaliseren om nog beter ten dienste te staan van burgers, ondernemers en organisaties. Bij Vlaanderen connect word je voor onbepaalde duur ter beschikking gesteld aan één van de entiteiten van de Vlaamse overheid en lokale besturen, waar je ondersteuning biedt bij het realiseren van een datagedreven overheid.

Je werkt voor Vlaanderen connect, met een contract voor onbepaalde duur. Je wordt voor minstens enkele jaren ter beschikking gesteld aan VLAIO. Vlaanderen connect is een jonge en dynamische werkgever die gemotiveerde medewerkers zoekt met profielen die:

 • ICT-competenties hebben van een hoog niveau; 
 • flexibel zijn; 
 • op termijn willen doorstromen naar andere entiteiten of lokale besturen; 
 • hun carrière willen uitbouwen binnen de Vlaamse overheid en hun expertise gebruiken in de verschillende entiteiten; 
 • het maatschappelijk belang een belangrijke motivatie vinden; 

Aanbod

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:  

 • een mobiliteitsbudget 
 • maaltijdcheques van 8 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)  
 • een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)  
 • een groepsverzekering  
 • mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.  

Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder zijn er flexibele werkuren en kan je thuiswerken.

Ten slotte geniet je bij Vlaanderen connect nog van verschillende andere voordelen: je werkt voor een lange termijn bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen. Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen.

Bij VLAIO kom je terecht in een groeiend team, met mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen voor de digitale transformatie van het agentschap. VLAIO is een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie en die een permanente verbetering van de dienstverlening nastreeft.  

Je werkt via een systeem van glijdende werktijden en hebt gelegenheid om te telewerken, zowel van thuis uit als vanuit elk van de 5 Vlaamse Administratieve Centra in de provinciehoofdsteden,  allen op wandelafstand van een station. De hoofdplaats waar je werkt ligt op vijf minuten wandelafstand van het station Brussel-Noord. Daarnaast heeft jouw nieuwe werkplek een prima bedrijfsrestaurant, een koffiebar en een fitnessruimte. 
Je krijgt ook ruime mogelijkheden wat vorming en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft. 

Plaats van tewerkstelling

Je werkt in Brussel, op wandelafstand van het station Brussel Noord. 

Procedure

Jouw ingezonden CV en motivatie worden beoordeeld door de vacatureverantwoordelijke(n) bij VLAIO. De kandidaten die weerhouden worden op basis van de CV screening worden uitgenodigd voor een jurygesprek. Na het jurygesprek volgt eventueel nog een assessment dat afgenomen wordt door onze externe partner. Als laatste stap van de selectieprocedure wordt de aanwerving van de kandidaat die als beste uit de procedure naar voor komt, voorgelegd aan onze Raad van Bestuur. Deze dient steeds elke aanwerving bij Vlaanderen connect goed te keuren. 

Omdat deze laatste stap ook integraal deel uitmaakt van de selectieprocedureprocedure, kunnen de resultaten van het assessment (indien van toepassing) ook voorgelegd worden aan de leden van de Raad van Bestuur.
Heb je klachten of opmerkingen over onze selectieprocedure? Contacteer Jan Stoffels, Algemeen Beheerder van Vlaanderen connect via jan.stoffels@vlaanderen.be

Delen: