Vacature: Bedrijfsadviseur Kredietbemiddeling

Publicatiedatum
We zoeken een Bedrijfsadviseur Kredietbemiddeling die zal instaan voor de begeleiding van Vlaamse ondernemers die nood hebben aan kredietbemiddeling door de impact van de Brexit of Covid-19. Het betreft een contract van 1 jaar. Iets voor jou? Solliciteren kan tot 14 maart.
Twee mensen aan computer

De functie in het kort

Deze vacature wordt opengesteld om tegemoet te komen aan de Vlaamse ondernemers die nood hebben aan kredietbemiddeling naar aanleiding van hinder door de Brexit en/of door de impact van covid-19 op hun zakencijfer. Als bedrijfsadviseur kredietbemiddeling leid je ondernemers toe tot de relancemaatregelen van de Vlaamse Regering en de Europese Unie.

Je wordt ingeschakeld in de gespecialiseerde dienstverlening inzake kredietbemiddeling binnen het Contact Center. Als deel van het Contact Center team speel je een cruciale rol in de adviesverlening en begeleiding van kmo’s. De focus ligt op de impact van de Brexit op de onderneming en duurzame transformatieprocessen ter verbetering van de concurrentiepositie in de interne markt en daarbuiten. 

De vacante functie van adjunct van de directeur situeert zich in de opdracht “kredietbemiddeling”. Je rapporteert aan de leidinggevende van het Contact Center.

Wat wordt van jou verwacht?

Je komt tegemoet aan de Vlaamse ondernemers die nood hebben aan kredietbemiddeling. 

Een greep uit je takenpakket:

 • Analyse van het financieringsprobleem en de bemiddelingsmogelijkheden, achterhalen waarom de bank het dossier negatief beoordeeld heeft. Hierbij is het essentieel om de juiste vragen te kunnen stellen. 
 • Ondersteunend optreden bij de opmaak van een bankdossier. In samenspraak met de ondernemer en zijn boekhouder zoeken naar nieuwe, sterke elementen in het dossier die een positieve wending kunnen geven bij de beoordeling door de bank.
 • Opnemen van bemiddelingsopdrachten met banken of andere partijen die tot een oplossing van het financieringsprobleem kunnen leiden, waarbij rekening gehouden wordt met procedurevoorschriften.
 • Opvolgen en contacten onderhouden met banken en organisaties die ondernemers met financieringsproblemen kunnen ondersteunen.
 • Registratie van de ondernomen stappen en bondige rapportage van het eindresultaat.
   

Wie zoeken we?

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan onderstaande voorwaarde:

 • Je hebt een masterdiploma of een ander diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau A binnen de Vlaamse overheid, en liefst maar niet noodzakelijk, met een studiepakket dat ook Europees Recht omvat.  
 • Je hebt minimaal 3 jaar functierelevante beroepservaring.

Wat bieden we?

 • Je krijgt een contract van bepaalde duur (12 maanden).
 • Je wordt aangeworven in de graad van adjunct van de directeur (A1) met bijbehorende salarisschaal A111

Meer info over werken bij de Vlaamse overheid
Ontdek hier de volledige vacature en solliciteer meteen online! Solliciteren kan tot en met 14 maart 2021.