Vacature: Bedrijfsadviseur groene warmte

Publicatiedatum
Wil je advies en begeleiding geven aan Vlaamse ondernemers die hun productieprocessen minder afhankelijk willen maken van fossiele brandstoffen? Solliciteer dan voor de functie van bedrijfsadviseur groene warmte! Solliciteren kan tot en met 12 februari.

Jobomschrijving

Als bedrijfsadviseur help je mee tegemoet komen aan de Vlaamse ondernemers die nood hebben aan begeleiding en/of investeringssteun om hun productieprocessen minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen en hun onderneming zo klimaatvriendelijker maken. Dit realiseer je door ondersteuning aan te bieden bij de vergroening van de warmtevraag van de niet-ETS industrie in Vlaanderen. Bedrijven weten immers vaak niet wat de opties voor vergroening zijn en of deze technisch en economisch realiseerbaar zijn.

We voorzien via VLAIO en haar netwerk van partners een loketfunctie met neutrale, onafhankelijke adviseurs. Het VLAIO Contact Center en Team Bedrijfstrajecten vormen de navigator naar de eigen VLAIO werking (subsidies) en naar het partner netwerk. Het VLAIO Contact Center informeert een bedrijf over de verschillende ondersteuningsmogelijkheden vanuit VLAIO en haar partners. Het VLAIO Contact Center escaleert naar de bedrijfsadviseurs van Team Bedrijfstrajecten bij vragen van bedrijven die voor hun investeringen niet kunnen terugvallen op integratie van standaardoplossingen, veelal door de nood aan ingrepen in het productieproces.

De bedrijfsadviseurs begeleiden zulke bedrijven bij de uitwerking van hun business case, geven advies over een mogelijke financieringsmix en het benutten van het VLAIO subsidie-instrumentarium in lijn met de maturiteit van die business case. Vanuit de loketfunctie is er ook doorverwijzing naar het aanbod van kennisinstellingen, bedrijfsfederaties of commerciële aanbieders afhankelijk van de specifieke bedrijfsbehoeften.

Je kan meerdere dagen per week van thuis of vanuit een satellietkantoor werken.

Wie ben jij?

Op het moment van je sollicitatie beschik je over:

  • Je hebt een masterdiploma, bij voorkeur maar niet noodzakelijk, met een studiepakket dat ook vergroeningstechnieken omvat.

Jouw voordelen

  • Je krijgt een contract van bepaalde duur. (tem 31 december 2024). Je wordt verloond in de salarisschaal die gekoppeld is aan de graad van adjunct van de directeur (rang A1, salarisschaal A111 (bij 0 jaar anciënniteit)). Relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige kan worden erkend door de lijnmanager op basis van de functievereisten.Op de salarissimulator kan je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.
  • We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
  • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstmis en Nieuwjaar.
  • Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).
  • Ontdek hier meer over werken bij de Vlaamse overheid.
 

Interesse? 

Solliciteren kan tot en met 12 februari 2023.

Op 7 februari organiseren we van 10u30 tot 11u30 een infomoment. Heb jij specifieke vragen over de functie-inhoud of over de selectieprocedure? Schrijf je dan zeker in

 

Maak kennis met enkele collega's!

 

Blijf op de hoogte van vacatures bij VLAIO

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Die vermelden we steeds in de VLAIO nieuwsbrieven. Je kan je hier abonneren.

Ook vind je steeds alle openstaande vacatures op vlaio.be/vacatures.