Vacature: Afdelingshoofd Steun Ondernemingen

Publicatiedatum
Sta jij straks aan het hoofd van de afdeling Steun Ondernemingen van VLAIO? Dan krijg je de verantwoordelijkheid over de grootste afdeling met ongeveer 100 medewerkers. Jouw afdeling adviseert ondernemingen in heel Vlaanderen over subsidies. Dat betekent dat je ook een groot budget beheert: meer dan 600 miljoen euro.

Klinkt dit als een uitdagende job voor jou? Bekijk dit filmpje met enkele van je toekomstige collega's en solliciteer voor 9 juni!

Functiecontext

Je belangrijkste taak is om de mensen in je afdeling aan te sturen en te motiveren. VLAIO is een innoverende organisatie met veel aandacht voor het werkplezier en de ontwikkeling van alle medewerkers. Die waarden draag jij uit in je eigen afdeling. Je krijgt de leiding over een groep competente en betrokken medewerkers die met veel autonomie beslissingen nemen in subsidiedossiers. Onder jouw leiding krijgen ze de kans om zich verder te ontplooien en om hun schouders te zetten onder de missie van VLAIO.

Ook je eigen kennis over subsidiëring komt op veel manieren van pas. Je hakt knopen door in moeilijkere dossiers en houdt de werking van de afdeling kritisch tegen het licht. Zijn de doorlooptijden voor dossiers aanvaardbaar? Krijgen ondernemingen de steun die ze nodig hebben? Je houdt het overzicht en grijpt in als dat nodig is.

Die inzichten neem je ook mee naar een hoger beleidsniveau. Want vanuit jouw positie kun je goed beoordelen of de steuninstrumenten van VLAIO wel genoeg beantwoorden aan de noden van de bedrijven die er een beroep op doen. Die visie vertolk je in het directiecomité van VLAIO, waar je jouw afdeling vertegenwoordigt. Je zoekt mee naar manieren om richting te geven aan innovatie in Vlaanderen. De komende jaren ligt de prioriteit bij innovatiesteun voor projecten rond duurzaamheid en klimaat. Zo krijgt jouw rol ook een belangrijk maatschappelijk aspect, want jij draagt mee zorg voor een gezond Vlaams ondernemerslandschap.

Wie ben jij?

Op het moment van je sollicitatie:

  1.  Heb je een masterdiploma.
  2.  Heb je 6 jaar relevante beroepservaring in de materie van subsidies en/of in de ondernemingswereld.

 Bijkomend verwachten we: 4 jaar leidinggevende ervaring (aansturen van een team).

Wat bieden we?

  • Je wordt aangeworven in statutair dienstverband in de graad van afdelingshoofd met bijhorende salarisschaal A285
  • We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
  • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstdag en Nieuwjaar.

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid? Check de website www.werkenvoorvlaanderen.be

 

Hoe solliciteren?

Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Wacht niet en stel je vandaag nog kandidaat! 

Het volledige vacaturebericht en de online sollicitatiemodule vind je hier!