Vacature: Adviseur klimaat en energie

Publicatiedatum
Als beleidsadviseur bij het Team Missies & Transities ondersteun je de energie- en klimaattransitie van de Vlaamse industrie. Iets voor jou? Solliciteren kan tot en met 18 juni. Wil je meer weten over deze functie? Schrijf je dan in voor het infomoment op 5 juni van 16u tot 17u.

Je functie in het kort

Samen met de collega’s werk je beleidstrajecten uit en ga je in overleg met de belangrijkste stakeholders. Daar ga je na welke maatregelen genomen kunnen worden voor het ondersteunen van deze transitie, in het bijzonder wat innovatie betreft. Je takenpakket is zeer divers. Je geeft ondersteuning bij het formuleren van adviezen aan de Vlaamse Regering. Daarna volg je de vooruitgang van jouw trajecten en formuleer je voorstellen om deze bij te sturen. Naast deze eerder beleidsgerichte taken draag je bij tot andere taken zoals de behandeling van steunaanvragen voor innovatie of investeringen, interne en externe communicatie over jouw expertisegebied en het vertalen van (Europese) ontwikkelingen naar de Vlaamse context.

Je bent sterk geïnteresseerd in het onderwerp en je hebt een relevante eerste werkervaring. Je hebt onder andere inzicht opgebouwd in het beslissingsproces dat bedrijven hanteren om grote investeringen uit te voeren. Je zal werken binnen een klein en flexibel team. Je bent een constructief ingestelde teamspeler en je werkt graag zelfstandig. Je hebt reeds enige vaktechnische en bagage want we rekenen op jouw toegevoegde waarde voor de competentie-uitbouw van het team. Deze functie bevindt zich op het snijvlak van de klimaat- en energietransitie en de impact hiervan op ondernemingen en de investeringsbeslissingen met een lange termijn karakter van ondernemingen. Je hebt dan ook enige ervaring met investeringen en financieringsmodellen in de bedrijfswereld. Sterke interesse voor de actuele klimaatuitdagingen is vanzelfsprekend noodzakelijk en kennis over de gekende maatregelen en evoluties is zeker een pluspunt.

 

Infosessie op 5 juni

Op 5 juni organiseren we van 16 tot 17 uur een infomoment. Heb je specifieke vragen over de functie-inhoud of over de selectieprocedure? Schrijf je dan hier in.

 

Wie ben jij?

  1. Je hebt een masterdiploma (bij voorkeur in een economische of STEM richting).
  2. Je hebt minimaal 3 jaar functierelevante ervaring (bij voorkeur in een industriële context).

Jouw voordelen

  • Je wordt aangeworven in de graad van adviseur met bijhorende salarisschaal A211
  • We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.
  • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstdag en Nieuwjaar
  • Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).

Ontdek hier meer over werken bij de Vlaamse overheid

 

Interesse? 

Solliciteren kan tot en met 18 juni 2023.

Meer info en meteen solliciteren voor deze vacature!

 

Werken bij VLAIO

VLAIO is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. Wij stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat met een focus op:  

  • het stimuleren van groei en innovatie door ondernemingen financieel te ondersteunen via subsidies om te kunnen groeien, transformeren of innoveren;  
  • het bevorderen van ondernemerschap door samen te werken met sterke partners die kmo’s kunnen begeleiden van (pre)start over groei tot overname;  
  • het ondersteunen van clusters door het steunen van organisaties die samenwerking en dynamiek op gang brengen binnen een groep van ondernemingen en kennisinstellingen;  
  • het bevorderen van omgevingsfactoren door de ontwikkeling van bedrijventerreinen en het voorzien van adequate bedrijfshuisvesting.  

Wij, dat zijn 475 enthousiaste VLAIO-collega’s die zich samen met een netwerk van partners uit de overheid en de bedrijfswereld dagelijks inzetten voor alle ondernemers in Vlaanderen. 

 

Zag je onze andere vacatures al? 

We hebben verschillende openstaande vacatures. Alle openstaande vacatures vind je op vlaio.be/vacatures.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Die vermelden we steeds in de VLAIO nieuwsbrieven. Je kan je hier abonneren.