Turing Scheme: het nieuwe uitwisselingssysteem voor Britse studenten

Publicatiedatum
Belgische onderwijsinstellingen en bedrijven kunnen deelnemen aan het project als gastorganisatie om Britse studenten ook na Brexit een buitenlandse ervaring te geven, en zo de banden met Britse partners te versterken.
student houdt boeken vast

Wat is het Turing Scheme?

Het Turing Scheme is een studentenuitwisselingsprogramma dat in 2021 door het Britse Ministerie van Onderwijs in het leven is geroepen als alternatief voor het Europese Erasmus+ Programma. Dit programma geeft Britse organisaties de mogelijkheid om hun studenten een stage- of werkervaring in het buitenland aan te bieden.

Gelijkaardig aan Erasmus+

Het programma zal studenten dezelfde mogelijkheden bieden als het Erasmus+-programma en zal zich ook richten op studenten uit kansarme milieus. 

Om deel te nemen aan het Turing Scheme voor het hoger onderwijs, moeten de Britse deelnemende onderwijsinstellingen aan een aantal criteria voldoen. Zo moet de organisatie een officieel erkende aanbieder zijn van hoger onderwijs en geregistreerd staan in het Verenigd Koninkrijk. De deelnemende studenten hoeven geen Britse nationaliteit te hebben.

Belgische organisaties kunnen deelnemen 

Belgische onderwijsinstellingen en bedrijven kunnen deelnemen aan het project als gastorganisatie om zo de banden met Britse partners te versterken.

  • Elke Belgische aanbieder van hoger onderwijs kan meedoen aan uitwisselingen met het Verenigd Koninkrijk;
  • Elke openbare of particuliere organisatie die actief is op de arbeidsmarkt of op het gebied van onderwijs en opleiding kan meedoen aan stage-uitwisselingen. 

Meer informatie over het Turing Scheme vind je op deze website

 

Een vraag over Brexit?

Raadpleeg hier de Brexitpagina van VLAIO, of stel je vraag aan onze Brexit helpdesk via brexit@vlaio.be. Specialisten van Enterprise Europe Network, Flanders Investment & Trade (FIT) en VLAIO staan voor je klaar met antwoorden en advies op maat!

Blijf op de hoogte

Blijf ook op de hoogte van het laatste Brexitnieuws door je in te schrijven voor de Brexit update voor bedrijven en door onze FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.