Toekenning strategische transformatiesteun

Publicatiedatum
De Vlaamse Regering heeft strategische transformatiesteun toegekend aan Brustor in Gullegem, Fingo in Malle en Barry Callebaut in Halle.

Strategische transformatiesteun Brustor nv in Gullegem

De Vlaamse Regering kent 520.000 euro strategische transformatiesteun toe aan Brustor nv in Gullegem. Brustor nv is een familiale onderneming gespecialiseerd in ‘sun systems’ zoals luifels, pergola’s en zonnescreens voor de residentiële en de contractmarkt. Het transformatieproject bestaat uit het oprichten van een nieuwe unit om twee nieuwe producten op een professionele en efficiënte manier te kunnen produceren, met de mogelijkheid om het aantal stuks in de komende jaren sterk uit te breiden.

Strategische transformatiesteun Fingo nv in Malle

De Vlaamse Regering kent 1,05 miljoen euro strategische transformatiesteuntoe aan Fingo nv in Malle. Fingo is een Vlaamse kmo, gespecialiseerd in de productie van welfsels (gewelven) van gewapend of voorgespannen beton, die als universele vrijdragende vloerplaten worden toegepast. Het transformatieproject omvat investeringen voor de bouw van een nieuwe fabriek met nieuwe installaties en machines in de regionale steunzone Ham.

Strategische transformatiesteun Barry Callebaut Manufacturing bvba in Halle

De Vlaamse Regering kent 995.000 euro strategische transformatiesteun toe aan Barry Callebaut Manufacturing bvba in Halle. Barry Callebaut is de belangrijkste leverancier van industriële chocolade in de wereld. Bedoeling van het transformatieproject is onder meer de innovatie versnellen van het productengamma chocolade specialiteiten (bv. chocolade parels) en decoraties (bv. chocolade figuurtjes) voor onder meer artisanale bakkers, restaurants en grote industriële voedingsbedrijven.