Team Bedrijfstrajecten zoekt een bedrijfsadviseur digitalisering

Publicatiedatum
Team Bedrijfstrajecten vzw zoekt voor de regio Limburg een bedrijfsadviseur digitalisering. Meer informatie over de functie vind je onder het filmpje. Interesse? Stel je kandidaat vóór 20 februari.

Functiecontext

Vlaamse bedrijven worden op allerlei vlakken uitgedaagd. Fundamentele veranderingen als digitalisering en klimaatverandering bieden heel wat nieuwe mogelijkheden voor het creëren van nieuwe business.

De Vlaamse overheid ondersteunt bedrijven bij het realiseren van hun ambities om via innovatie en business transformatie groeikansen te benutten. Specifiek in de regio Limburg gaan we met verschillende stakeholders (Unizo, Voka, VKW, Confederatie Bouw, kennisinstellingen, LRM en POM Limburg) samenwerken om extra in te zetten op innovatie in de speerpunten digitalisering en circulair ondernemen bij de Limburgse bedrijven.

Wil jij mee bijdragen aan de duurzame transformatie van bedrijven om de Limburgse en Vlaamse welvaart en welzijn te verhogen? Grijp dan deze kans om je carrière te ontwikkelen in een omgeving met relevante maatschappelijke impact. Team Bedrijfstrajecten vzw heeft als opdracht om bedrijven in Vlaanderen te ondersteunen bij het realiseren van hun ambities door kennis, partners en financiële hefbomen aan te reiken. Team Bedrijfstrajecten vervult zo een belangrijke rol binnen de front-office van Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Samen met 45 directe Vlaamse collega’s, aangevuld met de ruime expertise binnen VLAIO en een netwerk van partners kan jij mee de uitdaging aangaan om bedrijven in Vlaanderen klaar te maken voor een duurzame toekomst.

Geïnteresseerd? Dat treft, want wij zoeken!

Omschrijving

 • Bedrijfsbegeleiding:
  • Je begeleidt bedrijven in de sector van de maakindustrie bij hun innovatie- en groeiplannen. Het accent ligt daarbij op bedrijven die projecten willen realiseren op het thema digitalisering.
  • Je fungeert binnen de begeleiding als een actief luisterend klankbord en toetst met hen zowel de technische, financiële als commerciële haalbaarheid van hun business case af. Op basis van die analyse adviseer je het bedrijf over mogelijke vervolgstappen.
  • Je bent een actieve sparringpartner voor bedrijven bij de opmaak van subsidieaanvragen die ze als hefboom kunnen benutten voor hun innovatie- en groeiplannen.
  • Je connecteert het bedrijf met geschikte partners binnen kennisinstellingen, clusters, ondernemerschapspartners en andere bedrijven actief in dit thema. Daartoe bouw je een gericht netwerk uit om het kennisaanbod rond digitalisering in kaart te brengen en up-to-date te houden
 • Sterk samenwerken met (lokale) partners
  • Je connecteert met lokale ecosystemen en partners rond dit thema en gaat proactief aan de slag. Samen met bepaalde partners maak je een actieplan en organiseer je bv. inhoudelijke sessies om Limburgse bedrijven te overtuigen hierop in te zetten.
  • Je neemt deel aan netwerk evenementen rond dit thema en geeft er presentaties over de VLAIO ondersteuning.
  • Je bent een kennisbaken rond digitalisering binnen de organisatie dat je verder kan uitbouwen met de collega’s die ook op dit thema werken.
 • De belangrijkste effectindicator van jouw bijdrage aan onze organisatie is een sterke toename van innovatieprojecten bij Limburgse bedrijven binnen het thema digitalisering.

Profiel

 • Je beschikt over een masterdiploma en aantoonbare ervaring in het domein van productietechnieken en procesautomatisering.
 • Je kan proactief werken, ziet opportuniteiten en kan actief samenwerken met bedrijven en partners om tot resultaten te komen.
 • Je bouwt vlot vertrouwensvolle relaties uit met klanten door een hoge mate van actief luisteren en adviesverlening.
 • Je bent gepassioneerd door alle aspecten van digitalisering. Je bent in staat om met bedrijven te spreken over de aanpak van innovatieprojecten binnen dit domein. Je bent leergierig om de evoluties in dit domein op te volgen voor een goed begrip van de noden en uitdagingen van de klanten die je begeleidt.
 • Je kan snel een nieuwe situatie analyseren en die analyse duidelijk communiceren, rapporteren en presenteren.
 • Je kan zelfstandig en planmatig werken, maar treedt ook erg gemakkelijk in contact met anderen. Je bent flexibel ingesteld en afwijken van je standaard takenpakket schrikt je niet af.
 • Vanuit een verbindende aanpak bouw je relaties op met partners om samen meer Limburgse bedrijven te laten innoveren op vlak van circulair en duurzaamheid.
 • Je deelt graag je kennis en inzichten met anderen, zowel met je eigen collega’s als met ondernemers en stakeholders.
 • Netwerken zie je als een uitdaging om met nieuwe bedrijven in contact te komen en met partners om een goede samenwerking op te bouwen.
 • Je werkgebied is in de provincie Limburg wat betreft bedrijven, partners liggen ook buiten de provinciegrenzen. Je deinst niet terug om verplaatsingen te maken naar klanten binnen de werkregio aangevuld met de mogelijkheid om ook online af te stemmen.

Aanbod

 • Een werkomgeving waarin je actief kan meewerken aan het versterken van de Vlaamse welvaart en welzijn door innovatief ondernemerschap. We doen dat vanuit een organisatie die open communiceert met elkaar en partners, gebaseerd op een sterk vertrouwen. Wendbaar en daadkrachtig handelen zien we als essentieel om onze missie te realiseren. Verbinding is voor ons een pijler van onze werking. Het verzekeren van een organisatie waarin iedereen bevlogen haar rol kan opnemen is voor ons een topprioriteit. Je job kenmerkt zich door een grote mate van autonomie en verantwoordelijkheid. Je zoekt ook proactief samenwerking met collega’s en partners op. Je werkt sterk samen met collega’s actief binnen de regio Limburg en binnen het themateam circulaire economie.
 • Je werkt vanuit onze locatie in Hasselt. Daarnaast heeft onze organisatie nog andere locaties (Antwerpen, Leuven, Gent, Kortrijk en Brussel) wat, aangevuld met thuiswerk, veel flexibiliteit biedt om je werk efficiënt te organiseren en een gezonde balans tussen werk en privé na te streven. We maken daarbij ook maximaal gebruik van online tools om met klanten te interageren.
 • Je krijgt van ons een contract van onbepaalde duur. Deze functie vullen we in door middelen die beschikbaar zijn tot einde 2025. Je mag rekenen op een correct salarispakket (conform salarisschaal A211 van de Vlaamse overheid aangevuld met een bedrijfswagen, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering en maaltijdcheques en uiteraard de nodige ICT tools. De salarisschalen van de Vlaamse).
 

Interesse in deze functie? 

Stuur vóór 20 februari je motivatie én cv naar Tina Rousseeuw – personeel.tb@vlaio.be.
Als jouw CV en motivatie ons overtuigen, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.