Succesvol Kennisnetwerk Overheidsopdrachten: een leerrijke duik in de wereld van marktconsultaties

Publicatiedatum

Op 6 maart 2024 kwamen experten en geïnteresseerden samen om kennis te delen en inzichten te vergaren over marktconsultaties tijdens een inspirerende bijeenkomst van het Kennisnetwerk Overheidsopdrachten van het Facilitair Bedrijf en PIO. De talrijke opkomst bewijst dat het onderwerp leeft, ook al is niet iedereen even vertrouwd met het uitvoeren van marktconsultaties.  

Sprekers sessie marktconsultaties

De kernboodschap van de sessie

De belangrijkste boodschap uit deze sessie is dat een marktconsultatie een meerwaarde kan zijn voor elke voor te bereiden overheidsopdracht, zowel bij een beperkte reguliere aankoop als een complexe of innovatieve overheidsopdracht. 

De voordelen van een marktconsultatie

Een marktconsultatie kan je een betere inschatting geven van het marktaanbod en het marktspeelveld en biedt je de mogelijkheid om ook andere oplossingen te leren kennen. De aanpak van de marktconsultatie kan ook verschillend zijn afhankelijk van de noden en op maat van de voor te bereiden opdracht.  

 

PIO in een notendop

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) helpt de Vlaamse overheid en Vlaamse publieke sector om – via overheidsopdrachten – innovatieve oplossingen te laten ontwikkelen, testen en valideren. Het gaat om innovatieve oplossingen voor publieke noden waar geen kant-en-klare oplossingen voor op de markt zijn. We zoeken deze oplossingen samen met ondernemingen, kennis- en onderzoekscentra. PIO gaat daarbij geen enkele uitdaging uit de weg en staat open voor alle thema’s en sectoren. Meer weten? Surf naar www.vlaio.be/pio

 

Delen: