STEM-initiatieven in jouw gemeente met een rol voor bedrijven? Laat het ons weten!

Publicatiedatum

Binnen VLAIO zetten we al verschillende jaren sterk in op STEM in de vrije tijd. Dit vanuit het idee dat als we onze gunstige economische positie willen behouden, we blijvend een innovatie- en ondernemerschapscultuur moeten stimuleren. Omdat er vanuit de bedrijfswereld ook vragen zijn rond STEM, bouwt VLAIO nu aan een STEM-aanspreekpunt voor bedrijven. De medewerkers van ons nieuwe aanspreekpunt willen bestaande initiatieven in kaart brengen en rekenen daarbij op jouw hulp.

Foto van Jeswin Thomas - unsplash.com

STEM-aanspreekpunt voor bedrijven

Binnen VLAIO bouwen we aan een aanspreekpunt waar bedrijven terecht kunnen voor informatie, inspiratie, en ondersteuning bij vragen rond STEM (Science, Technologie, Engineering, Mathematics). We benaderen dit breed: van jongs af aan, in onderwijs en vrijetijdsbesteding, tot opleiden en bijscholen van medewerkers. 

STEM omvat een brede waaier aan technologische, technische, wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen. Door de interesse voor wetenschap en technologie te versterken, wil de Vlaamse overheid de instroom in STEM-onderwijs, STEM-opleidingen en de doorstroom naar STEM-beroepen verbeteren. De STEM-geletterdheid bij alle burgers verhogen is uiteraard ook heel erg belangrijk. Bedrijven kunnen hierin een maatschappelijke rol vervullen.

Bevraging bij steden en gemeenten

Gespreid over heel Vlaanderen worden er lokaal mooie STEM-initiatieven georganiseerd en regelmatig ook op initiatief van een lokaal bestuur. Wat doet jouw stad of gemeente rond STEM? En kunnen bedrijven hier een rol in spelen? Brengen jullie bijvoorbeeld lokale bedrijven in contact met scholen of (jeugd)organisaties? Brengen jullie met regelmaat partners samen omdat jullie bepaalde doelstellingen rond STEM willen verwezenlijken?

Als aanspreekpunt voor bedrijven willen we graag deze bestaande initiatieven in kaart brengen. Je kan ons hierbij helpen, door een formulier in te vullen. Het invullen duurt slechts 5 minuutjes en kan tot en met 31 mei 2024. Nadien gaan we aan de slag met de input en bekijken we hoe we dit kunnen integreren in de VLAIO-website. Alvast bedankt! 

Delen: