Stel je vraag aan de wetenschap

Publicatiedatum
Nog tot 27 mei kan je jouw prangende vraag aan de wetenschap stellen. Zo geef je mee vorm aan de Vlaamse Wetenschapsagenda.

Wetenschap zit overal 

Wetenschap zit overal. Van de virussen in ons bloed over het eten op ons bord tot de files op de weg: wetenschap doet er onderzoek naar. Maar van welke vragen ligt de Vlaming écht wakker? En kunnen onze wetenschappers er (in de toekomst) een antwoord op bieden? Dat wil de campagne ‘Vraag voor de wetenschap’ uitzoeken. 

Stel je vraag tot 27 mei

Iedereen kan tot en met zondag 27 mei zijn of haar vraag voor de wetenschap indienen op www.vraagvoordewetenschap.be. Op die website vind je ook alle informatie over de actie, plus meteen enkele bekende Vlamingen zoals Frank Deboosere, Jill Peeters en Staf Coppens die hun vragen al indienden.

Campagne voor Vlaamse Wetenschapsagenda

Tijdens de zes ‘Weken van de wetenschap’ (17 april – 27 mei) zullen verenigingen of klassen naar een aantal Vlaamse wetenschapscentra die nog te onbekend. In het najaar vinden er  ‘Nachten van de wetenschap’ plaats, die burgers, wetenschappers, organisaties en bedrijven moeten samenbrengen rond de vragen die leven. De Vlaamse Wetenschapsagenda wordt tenslotte op vrijdag 14 december voorgesteld.

Deze campagne wordt uitgevoerd door het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) en is een samenwerking met een brede groep wetenschappelijke organisaties. 

vraag voor de wetenschap