Space-R van AVC Doors & Walls wint Red Dot Design Award

Publicatiedatum
AVC Gemino uit Kortrijk heeft een Red Dot Design Award gewonnen voor zijn innovatieve product Space-R. Voor het bedrijf is de internationale erkenning een mooie bekroning voor de R&D-inspanningen. AVC Gemino kreeg VLAIO steun om de Space-R te ontwikkelen.
het team van avc
V.l.n.r.: Kris Dekeyzer, Brecht Lamote, Pauline Delaere en Dominiek Callewier

De Red Dot Award?

De Red Dot Award is een toonaangevende erkenning voor producten die hoge toppen scheren op het vlak van productdesign. Sinds 1955 beoordeelt een jury elk jaar inzendingen van over de hele wereld op 4 criteria: innovatie, design, functionaliteit en gebruiksgemak. AVC Gemino ontvangt de award dit jaar voor z’n recentste innovatie: de Space-R. Met de Space-R kan je kantoren op een snelle manier verticaal indelen én opnieuw indelen. “Het is een plug-and-play oplossing met profielen, panelen en deuren die gemakkelijk te plaatsen en te verplaatsen zijn”, duidt Dominiek Callewier, zaakvoerder van AVC Gemino. 

‘Less is more’-filosofie

Designer Roel Vandebeek ontwierp samen met het AVC-team het nieuwe Space-R-concept. Hij streefde naar de “afwezigheid van aanwezigheid”, vertelt hij. Op die manier kan het architecturale ontwerp 100% tot zijn recht komen. “De slanke profielen van Space-R worden één met de architectuur van het gebouw”, vertelt Roel. “Die ‘less is more’-filosofie wordt op alle niveaus doorgetrokken, ook bij de functionele afwerkprofielen.” En die add-ons zijn een echte meerwaarde: ze maken het mogelijk om tapijt netjes te laten aansluiten op wanden, om led-verlichting te voorzien in profielen of om signage te integreren. Eigenlijk kunnen ze op maat van het project worden ontwikkeld.
 
Die mix van eigenschappen overtuigde de jury van de Red Dot Award. En dat is voor AVC Gemino een kroon op het werk van de afgelopen jaren. 

“Dit is een bevestiging dat we de juiste keuze maakten om zwaar in te zetten op innovatie, zowel op het vlak van onze producten als van onze processen. Door de vele R&D-inspanningen en -investeringen van ons bedrijf én van onze partners, en mede dankzij de 5x5 design thinking-aanpak van Designregio Kortrijk en de VLAIO innovatiesteun, kunnen we ons differentiëren en worden we futureproof op de markt”
Dominiek Callewier
Zaakvoerder van AVC Gemino

Indrukwekkend portfolio 

AVC Gemino werkt voor projecten lokaal én wereldwijd samen met gerenommeerde architecten, onder wie bijvoorbeeld Foster+Partners en Caroline Sarkozy. Het kan uitpakken met recente grote realisaties in Londen, Parijs, Lyon, Stockholm, Beiroet, Jekaterinburg en Riyadh. Ook voor residentiële toepassingen heeft het een ruim aanbod aan designdeuren en -wanden. “Imagineers of space(s)”, zo luidt de baseline. De combinatie van imagination en engineering zit in het DNA van het bedrijf. “We creëren ruimte en ruimtes met wand- en deuroplossingen die uiteraard heel mooi zijn, maar die sober design ook combineren met functionaliteit, adaptiviteit, duurzaamheid en akoestiek”, besluit Callewier.

 

VLAIO Innovatiesteun

AVC Gemino kreeg steun voor een ontwikkelingsproject. Heb je ook een vernieuwend idee dat jouw onderneming kan versterken, maar moet je nog heel wat uitdagingen overwinnen bij de ontwikkeling van die innovatie? VLAIO geeft bedrijven met een ontwikkelingsproject een duwtje in de rug met advies en financiële steun.