Samen met onze "Partners voor morgen" zetten we onze schouders onder lokaal ondernemerschap

Publicatiedatum

Op 7 november organiseerden we de conferentie "Partners voor morgen" in Be-MINE. Enkele honderden deelnemers volgden een boeiend en gevarieerd programma van workshops en inspiratiesessies.  

Doorheen de dag konden gasten deelnemen aan inspirerende sessies over zinvol ruimtegebruik, over een juiste inzet van talent en over de vraagstukken waarmee ondernemers en hele industriële sectoren te maken krijgen als het gaat over ondernemerschap, groei en innovatie. Allerlei maatschappelijke veranderingen zoals duurzaamheid en diversiteit liepen als een rode draad doorheen de sessies.

Via Raadpleeg de presentaties die in de verschillende sessies aan bod kwamen.

Panelgesprek tijdens de conferentie "Partners voor morgen"
Panelgesprek met Cynthia Reekmans, minister Jo Brouns, Ruben Lemmens, Thomas Vints, Danny Van Assche, Jonas De Raeve, Kris Snijkers, Mark Andries

In het afsluitende panelgesprek gingen de kopstukken van enkele middenveldorganisaties met minister Jo Brouns in debat over de cruciale rol die lokale en gespecialiseerde actoren spelen bij het maximaal ondersteunen van lokaal ondernemerschap.

Bekijk de foto's van de dag en de aftermoviehieronder:  

Samen met minister Jo Brouns waren we verheugd om onze partnerorganisaties in groten getale te mogen verwelkomen in Be-MINE, een inspirerende site die nog in volle ontwikkeling is. We vergaarden er verschillende ideeën voor de toekomst, en we hopen onze "Partners voor morgen" snel opnieuw te mogen ontmoeten! 

We willen kijken of het Vlaamse beleidskader voor lokaal ondernemerschap futureproof is. Daarvoor moeten we onder meer naar de lokale besturen luisteren als onze "partners voor morgen". 

Jo Brouns
Vlaams Minister van Economie, Werk, Innovatie en Landbouw

Delen: