Reserveer gratis je studie- of werkplek in Muntpunt

Publicatiedatum
Tijdens de examens op zoek naar een studieplek? Bij Muntpunt reserveer je die via 'Bookaplace', een webapp die via een PIO-project tot stand kwam.
Muntpunt leeszaal

Al meer dan 1000 reservaties

Voor de ontwikkeling van bookaplace.be kreeg Muntpunt steun van Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) van de Vlaamse overheid. Na één week waren er al 400 gebruikers, goed voor meer dan 1000 reservaties. Het gloednieuwe reservatiesysteem is gratis en open voor iedereen.

“We hopen een einde te maken aan onder andere de lange wachtrijen die onze bezoekers trotseren om een plek te veroveren tijdens de blokperiode”, klinkt het bij Muntpunt.

Het gaat om een testtraject: voorlopig zijn enkel de studie- en werkplekken op de 3de verdieping van Muntpunt te reserveren. In het najaar moet een evaluatie leren of en hoe een uitbreiding kan.

Hoe werkt het?

Wie een plek wil reserveren, geeft op bookaplace.be de gewenste datum en uur in. Dankzij filters kan je de plek nog personaliseren: een plek aan het raam, in de buurt van een stopcontact, een stilteplek, een individuele plek of een groepsplek… Bookaplace toont automatische alle nog vrije plekken. De bezoeker kiest en reserveert online.

In Muntpunt zelf zorgen een check-in, check-out en pauzefunctie voor een up-to-date overzicht van vrije en bezette plaatsen.

Opschaling naar andere partners en bedrijven

Muntpunt bekijkt niet alleen een toekomstige uitbreiding in eigen gebouw. De organisatie hoopt ook Brusselse en Vlaamse partners en bedrijven warm te maken om mee in het project te stappen. Zo hoopt de organisatie zoveel mogelijk studenten verder te helpen, veel meer dan enkel de capaciteit van het eigen gebouw.

 

Wil jij de overheid als klant?

Om de publieke sector te innoveren, hebben we de creativiteit van jouw bedrijf nodig! Als grote onderneming, kmo, start-up fo ontwikkelaar kun je dat nu veel makkelijker. Want Vlaanderen zet via het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) nu nog meer in op innovatie. Neem een kijkje op deze website om te kijken welke commerciële kansen een innovatieve overheidsopdracht voor je bedrijf kan bieden en hoe je aan een van de projecten deelneemt. Of lees alvast onze VLAIO-pagina over PIO-projecten