Rapport voortraject PIO-project "Online toegang op maat voor jongeren in gemeenschapsinstellingen" is beschikbaar

Publicatiedatum

In kader van het PIO-project “Online toegang op maat voor jongeren in gemeenschapsinstellingen: Parental Controls & Mobile Device Management” startte begin september 2023 een voortraject op. Lees nu de bevindingen van de behoefteanalyse en de marktconsultatie uit dat traject in het eindrapport.

PIO-project “Online toegang op maat voor jongeren in gemeenschapsinstellingen”

De gesloten gemeenschapsinstellingen van Agentschap Opgroeien begeleiden 12- tot 18-jarige jongeren na aanraking met criminaliteit of problematische opvoedingssituaties naar herintegratie in de maatschappij. Die re-integratie omvat ook persoonlijke, veilige toegang tot de online wereld. Het PIO-project “Online toegang op maat voor jongeren in gemeenschapsinstellingen” probeert een oplossing te vinden voor dit vraagstuk.

Voortraject: workshops en online marktconsultatie

PIO, Agentschap Opgroeien en consultants van Addestino Innovation Managament organiseerden verschillende workshops met interne stakeholders om een diepgaande behoefteanalyse uit te voeren. Zo konden ze de uitdaging scherper te stellen. Ook vond een online marktconsultatie plaats met een plenaire sessie en optionele 1-op-1-gesprekken. 

Eindrapport 

Benieuwd naar de resultaten van het voortraject? Lees dan zeker het eindrapport. Daarin vind je een aanzet naar een innovatieve aanbesteding voor een digitale tool die jongeren in gemeenschapsinstellingen veilig toegang kan geven tot de online wereld. Op basis van het eindrapport zal Agentschap Opgroeien bepalen wat de volgende stappen zijn.

Delen: