Projectoproep Vlaams Internationaal Klimaatprogramma staat open

Publicatiedatum

Werk je met je onderneming of onderzoeksinstelling aan klimaatgerelateerde oplossingen die geïmplementeerd kunnen worden in ontwikkelingslanden? De Vlaamse Regering voorziet via het Vlaams Internationaal Klimaatactieprogramma 15 miljoen euro aan subsidies voor dit soort projecten. Deze oproep wordt gecoördineerd door G-STIC en Departement Omgeving. 

4e oproep

De Vlaamse Regering lanceerde in maart de vierde oproep van het Vlaams Internationaal Klimaatactieprogramma. In het kader van deze oproep voorziet de Vlaamse Regering 15 miljoen euro subsidies voor demonstratie-, disseminatie-, en/of capaciteitsopbouwprojecten. De projecten moeten uitgevoerd worden in ontwikkelingslanden en met een Vlaamse onderneming in de lead. 

Waaraan moet je project voldoen?

Om in aanmerking te komen, moeten projecten rechtstreeks en expliciet gericht zijn op de ondersteuning van adaptatie- en/of mitigatieacties in ontwikkelingslanden. Projecten moeten volledig klimaataanrekenbaar zijn zoals gedefinieerd door het Ontwikkelingssamenwerkingscomité van de OESO. Dit betekent dat het project als voornaamste doel moet hebben om de negatieve impact van klimaatverandering op leef- en omgevingsomstandigheden (adaptatie) en/of de uitstoot van broeikasgassen (mitigatie) in ontwikkelingslanden te beperken. De klimaatdoelstelling (mitigatie en/of adaptatie) moet expliciet als primair worden benadrukt in de beschrijving van de beoogde doelstellingen en de bijbehorende activiteit(en) van het project.

7 sectoren

Projecten moeten zich toespitsen op gebieden waar klimaatgerelateerde oplossingen naar verwachting een maximale impact zullen hebben, bij voorkeur in één of meerdere van deze sectoren: Biodiversiteit, Educatie & Onderzoek, Energie, Landbouw, Milieubeleid, Transport en Water & Sanitatie.

 

Deadline projectvoorstel: 26 april

De projectvoorstellen moeten op 26 april 2024 om 14u geregistreerd zijn en uiterlijk op 21 juni 2024 ingediend worden. 

Website projectoproep

 

Delen: