Ontwikkeling Vlaamse Game Hub

Publicatiedatum
De Vlaamse Regering voorziet een budget van 2 miljoen euro voor de ontwikkeling van de Flanders Game Hub, een fysieke locatie waar gameontwikkelaars kunnen samenwerken en ideeën uitwisselen.

Twee miljoen voor ontwikkeling Vlaamse Game Hub

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle en zijn collega van Innovatie Jo Brouns voorzien een budget van 2 miljoen euro voor de ontwikkeling van de Flanders Game Hub, een fysieke locatie waar gameontwikkelaars kunnen samenwerken en ideeën uitwisselen. HANGAR K, FLEGA en HOWEST- DAE Studios slaan de handen in elkaar voor de ontwikkeling van die Game Hub. Het doel is om meer gamebedrijven succesvol te laten starten en groeien in Vlaanderen.

Bloeiende sector

De gamesector doet het steeds beter, zowel in Vlaanderen als wereldwijd. Zo nam het aantal Belgische gamebedrijven tussen 2017 en 2020 toe van 65 tot 84, waarvan het merendeel in Vlaanderen actief is. Ook wereldwijd winnen games aan belang: de afgelopen vier jaar nam de wereldwijde omzet van de gamessector toe met 52 procent tot bijna 180 miljard.

Toch wordt de Vlaamse gamesector ook geconfronteerd met een grote 'brain drain'. De grootste talenten trekken vaak naar het buitenland om aan de slag te gaan in grote gamestudio's. Te weinig afgestudeerden met een game georiënteerd diploma kiezen voor de ontwikkeling van game- en XR-applicaties in eigen land. Met de ontwikkeling van een Vlaamse Game Hub wil de Vlaamse regering daar verandering in brengen en de gamesector op eigen bodem laten groeien. HANGAR K, FLEGA en HOWEST- DAE Studios bundelen daarbij de krachten. Het uiteindelijke doel is een structurele groei en verduurzaming van de Vlaamse game-industrie. Het project wordt in het voorjaar van 2023 voorgesteld.

 

Ontdek de expertise van het VLAIO Netwerk

Op zoek naar coaching, advies of begeleiding op maat van jouw bedrijf? Zoek je een klankbord voor je plannen of wil je jouw netwerk uitbouwen? Duik snel in de schat aan individuele- of groepstrajecten van het VLAIO Netwerk! 

Snel naar de expertisedatabank

 

Delen: