Ondernemersvaardigheden verdwijnen op nieuwe machtigingen

Publicatiedatum
Vanaf 1 januari 2019 worden ook de laatste gereglementeerde beroepen in de bouwsector afgeschaft. In de andere sectoren gebeurde dit al een jaar eerder, op 1 januari 2018.
Ambulante handel op kerstmarkt

Op de machtigingen ambulante activiteiten die in Vlaanderen worden uitgereikt (zijnde ondernemingen met een maatschappelijke zetel in Vlaanderen) zal geen beroepsbekwaamheid meer vermeld worden en zal volgende tekst worden opgenomen:

“geldig voor alle producten en diensten, uitgezonderd diegene onderworpen aan specifieke voorwaarden”

Aan de huidige vorm van de machtigingen verandert er voor de rest niets.

Bestaande machtigingen blijven geldig

Ondernemers die al een machtiging ambulante activiteiten en/of een machtiging kermisactiviteiten hebben, moeten niet naar een ondernemingsloket trekken. Hun machtiging blijft gewoon geldig.

Brusselse en Waalse ondernemers

Voor ondernemers met een maatschappelijke zetel in Brussel en Wallonië verandert er niets. Machtigingen uit Brussel en Wallonië blijven dus de gereglementeerde beroepen vermelden.

Vlaamse uitbaters van ambulante handel moeten een gereglementeerd beroep in Brussel of Wallonië niet bewijzen. Ook met de nieuwe machtigingen uit Vlaanderen kunnen zij een standplaats op een Brusselse of Waalse markt of kermis innemen. 

Delen: