Nieuwe overheidsopdracht: drijvend zwerfvuil in de kustjachthavens verwijderen

Publicatiedatum

Voor het PIO-project “Innovatief organiseren van het opvangen en verwijderen van drijvend vuil in de jachthavens langs de kust” lanceerde de afdeling Kust van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust een innovatieve overheidsopdracht. Interesse? Kom naar de infosessie op 15 mei of stel je kandidaat voor 30 mei 2024, 10.15 uur. 

Waarover gaat dit PIO-project?

Het voorkomen van drijvend vuil in onze kustwateren is essentieel voor een aangename kustervaring en om te voorkomen dat onze zeeën veranderen in plastic soep. De Afdeling Kust streeft ernaar om de strijd tegen drijvend vuil te intensiveren. Momenteel wordt het vuil handmatig opgeruimd. Dat is echter sterk afhankelijk van lokale omstandigheden, zoals het weer en de stroming, en resulteert in suboptimale resultaten. Om de effectiviteit van het opruimen te verbeteren en de frequentie ervan te verhogen, zoekt de Afdeling Kust naar een innovatieve, geautomatiseerde oplossing met minimale menselijke tussenkomst.

Voortraject: behoefte- en marktanalyse

Ter voorbereiding op deze opdracht vond er onder begeleiding van Addestino een grondige behoefteanalyse, marktanalyse en een interactieve marktconsultatie plaats. De resultaten van deze voorbereiding zijn beschikbaar in het eindrapport

Interesse?

Interesse in deze overheidsopdracht? Je vindt alle opdrachtdocumenten op e-Procurement. Inschrijven kan tot en met 30 mei 2024 om 10.15 uur. Nood aan meer informatie? Kom zeker naar de online infosessie op 15 mei. Inschrijven is verplicht.

Delen: