Nieuwe oproep voor innovatieprojecten Ocean Energy

Publicatiedatum
ERA-Net Ocean Energy geeft steun aan ambitieuze, transnationale onderzoeks-en ontwikkelingsprojecten voor ontwikkeling en demonstratie van technologieën voor de opwekking van energie op zee. De tweede oproep staat nu open met als deadline voor de expressions of interest (korte samenvattingen) op 1 maart 2019, 17 uur.

De thema’s voor projecten

De projectvoorstellen dienen te kaderen binnen deze topics:

  • Ocean Energy Devices
  • Components and Subsystems
  • Grid Connection and Power Systems
  • Materials and Structures
  • Installation, Operations and Maintenance
  • Resources and Impact 

7 deelnemende regio's

De deelnemende regio's zijn Vlaanderen, Ierland, Pays de la Loire (Frankrijk), Portugal, Schotland (UK), Spanje en Zweden. De partners van de internationale projectvoorstellen ontvangen voor hun bijdrage in het project steun uit hun eigen land of regio. Voor elk land of regio gelden specifieke ontvankelijkheidcriteria en steunmodaliteiten. Aan deze oproep nemen 7 steunagentschappen uit 7 landen deel met een globaal subsidiebudget van ca 7,5 miljoen euro. Meer informatie over de deelnemende landen en regio’s.

1 miljoen euro door VLAIO

Voor de financiering van het Vlaamse aandeel van Ocean Energy projecten voorziet VLAIO een budget van 1 miljoen euro. De steunkanalen onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten worden hiervoor ingezet.

Deadline voor indiening: 1 maart 2019

De projectleider van het internationale Ocean Energy project dient de pre-proposal van het project in bij Ocean Energy tegen 1 maart 2019, 17 uur. Als Vlaamse deelnemer moet je daarnaast m.b.t. het Vlaamse projectdeel bij VLAIO ook een digitale aanvraag indienen voor een onderzoeks- of ontwikkelingsproject. Hierbij kruis je “internationaal project” aan en download je de bijbehorende templates. Dit dien je in bij VLAIO tegen dezelfde datum van 1 maart 2019.

Meer informatie?

Overweeg je een aanvraag in te dienen? We bevelen je aan contact met het agentschap (jozef.ghijselen@vlaio.be) op te nemen voor verdere toelichtingen en/of een verkennend gesprek.

Een partner search website is opgezet op waar je jouw projectideeën en expertise kunt posten, partners zoeken en meetings opzetten.
 
Er is ook een webinar voorzien in samenwerking met Ocean Energy Europe en ETIP Ocean op 14 januari 2019 om 11 uur (registreer). Dit webinar zal de doelstellingen van deze oproep, het evaluatieproces, en de modaliteiten verduidelijken. Het zal mogelijk zijn om vragen te stellen.

Bronnen

www.oceancofund.eu/joint-calls